Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’daki Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde yedi yıl sonra ilk ayin


Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hendek-barikat operasyonlarından hasar gören ve restorasyonu üç yıl süren Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde yedi yıl aradan sonra ilk ayin yapıldı. Yurtdışından ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden Ermeni cemaati üyelerinin katıldığı ayini Türkiye Ermeni Patriği Sahak Maşalyan yönetti.

Ermeni cemaatinin Ortadoğu’daki en büyük kilisesi olan Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Surp Giragos Ermeni Kilisesi, kilise vakfı ve Büyükşehir Belediyesi’nin 6 milyon lira harcayarak yaptırdığı restorasyonun ardından 2011’de ibadete açıldı. Ancak kilise, 2015 yılında Sur’daki hendek-barikat operasyonlarında büyük zarar gördü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın başlattığı restorasyon üç yıl sürdü.

Dün (7 Mayıs) açılışı yapılan kilisede yedi yıl aradan sonra bu sabah (8 Mayıs) ilk ayin düzenlendi.

Ayine, Ermeni cemaati üyelerinin yanı sıra Diyarbakırlılar da yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye Ermeni Patriği Sahak Maşalyan’ın yönettiği ayine, Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurtdışından Ermeni cemaati üyeleri katıldı.

Medyanın da yoğun ilgi gösterdiği ayinde mumlar yakılıp dilekler dilendi.

Ayine katılan bazı cemaat üyeleri, yedi yıl aradan sonra yeniden Diyarbakır’a gelip ayine katılmalarının kendilerini çok duygulandırdığını söyledi.

Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nin cemaatleri için önemli bir kilise olduğunu vurgulayan Ermeniler, Diyarbakır’a gelip ayine katılarak aynı zamanda yıllardır görmedikleri cemaat üyeleriyle hasret giderme fırsatı bulduklarını da belirtti.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.