Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hızlı ve Kısa Yorum (17): Finlandiya’nın NATO’ya katılma kararının düşündürdükleri

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş hem Avrupa’nın hem de dünyanın dengelerini değiştiriyor. Rusya ile 1300 kilometrelik bir sınırı paylaşan Finlandiya, Moskova’nın Ukrayna’yı işgaline daha fazla sessiz kalamadı. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve Başbakan Sanna Marin, Helsinki’nin “bir an önce” NATO üyeliğine başvurması gerektiğini açıkladı.

Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecek? Finlandiya ne zaman NATO üyesi olacak? İsveç de arkasından gelecek mi? İsveç ve Finlandiya bu kadar sene nasıl tarafsız kalmıştı? Moskova’nın bu karara tepkisi nasıl olacak? Türkiye NATO içinde bu karara nasıl yaklaşacak?

Emekli Büyükelçi ve Medyascope yorumcusu Selim Kuneralp, Hızlı ve Kısa Yorum’da Finlandiya’nın aldığı bu kararı değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.