Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Siyaset ve Dijitalleşme” paneli – İYİ Partili Özlale: “Sosyal medya kafa karıştırıyor”

Türk Eğitim Derneği (TED), 5. Uluslararası Eğitim Forumu’nu “Dijital Obezite” başlığıyla düzenledi. “Siyaset ve Dijitalleşme” başlıklı panelde, Cumhur ve Millet ittifaklarının temsilcileri, dijitalleşmenin siyasete etkilerini konuştu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, sunumunda yaptığı konuşmada “Bilginin çok fazla olduğu yerde sosyal medyanın bizim tartışma kültürümüze katkı sağlaması gerekiyordu ama sosyal medya kafa karıştırıyor” dedi.

Türk Eğitim Derneği (TED), 5. Uluslararası Eğitim Forumu’nu “Dijital Obezite” başlığıyla bugün TED Ankara Koleji Sahne Sanatları ve Gösteri Merkezi’nde düzenledi. Forumda, “Siyaset ve Dijitalleşme” başlıklı panele AKP Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale katıldı. Gazeteci Sedat Ergin’in moderatörlüğünde yapılan panelde, dijitalleşmenin siyasete etkileri konuşuldu.

AKP’li Yıldız: “Dijitalleşme kutuplaştırmayı artırıyor mu, arttrmıyor mu sorgulamamız lazım”

AKP Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, dijitalleşmenin siyaseti etkilediğini belirterek, “Bizim bu alana ilişkin bazı düzenlemeler yapmamız kaçınılmaz hale geldi. Sosyal ağ sağlayıcılarını tek tek dinliyoruz. Google temsilcisine, ‘Google aramalarında karşımıza hep karşıt görüşler çıkıyor, neye göre?’ diye sorduk. CHP temsilcileri de ‘Bizim de karşımıza karşıt görüşten basın çıkıyor’ dedi. Bu nedenle kutuplaştırmayı artırıyor mu artırmıyor mu sorgulamamız lazım” dedi.

CHP’li Adıgüzel: “Veri güvenliği meselesinde Türkiye çok geriden geliyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ise Türkiye’nin veri güvenliği konusunda çok geriden geldiğini söyledi. Adıgüzel, “Mesele sadece sosyal medyada birinin diğerine yapmış olduğu hakaret ya da güzelleme değil. Aslında arka planda yürüyen ciddi bir veri toplama meselesi var ve buraların çok doğru bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Tabii biz hâlâ konuşmaya devam ediyoruz. Bir siyasetçiye hakaret mi edilmiş. Onun üzerinden bir dava mı açılmış bunlar üzerinden konuşuyoruz hâlâ maalesef” diye konuştu.

MHP’li Aydın: “Siyasi retoriğin oluşturmasında teknoloji çok kötü kullanılıyor”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın ise dijitalleşmede büyük yol katedildiğini söyledi. Aydın, şöyle devam etti: “İlk doktora tezimi daktiloda yazmıştım. Daha sonra yurtdışına akademik çalışma için gittiğimde, bilgi, belge, haberleşme, iletişim vasıtası olarak bir yandan süreci kolaylaştırıyor, hızlandırıyor ve maliyetini düşük hale getiriyor. Ama diğer yandan çok önemli bir güç ve bize hakim olmamalı. Siyasi retoriğin oluşturmasında teknolojinin çok kötü kullanıldığını görüyoruz. Bot hesaplar, sahte haberlerden bahsediyoruz.”

İYİ Partili Özlale: “Sosyal medya kafa karıştırıyor”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, dijitalleşme-siyaset ilişkisi hakkında bir sunum yaptı. Özlale sunumunda şunları söyledi:

“Dijitalleşme, siyasi partilere olan güveni azaltıyor. Siyasetin en önemli problemlerinden birisi dijital obezite. İnsanlar artık özgürce fikirlerini sosyal medyadan paylaşabiliyor. Bilginin çok fazla olduğu yerde sosyal medyanın bizim tartışma kültürümüze katkı sağlaması gerekiyordu ama sosyal medya kafa karıştırıyor. Bizim hem demokrasiye hem müzakereye yardımcı olsun diye getirdiğimiz sosyal medya kafa karıştırıyor. Gördüğünüz bir şeyin düzmece olup olmadığını anlamıyorsunuz. İnsanlar yanlış haberlerle karşılaştıklarını anlıyorlar ve siyasi partilerin olguları çarpıttığını söylüyorlar. Partilerin, yalan haber yaydığını düşünüyorlar.”

Etiket: dijitalleşme, türk eğitim derneği, millet ittifakı, cumhur ittifakı, sosyal medya yasası

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.