Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde istenen cezalar belli oldu

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili soruşturmada iddianame tamanlandı. Kadir Yasak, Seccad Yeşil ve Serkan Dakman hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası, Ali Yasak ve Abdulkadir Kara’ya ise ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istendi.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) eski yöneticilerinden ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

61 sayfalık iddianamede Kadir Yasak, Seccad Yeşil ve Serkan Dakman hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edildi.

Ali Yasak ve Abdulkadir Kara hakkında ise ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istendi.

Ne olmuştu?

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 27 Ocak’ta İstanbul-Yeşilköy’de ortağı olduğu restoranda uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Mahmutyazıcıoğlu’nun şoförü Murat B. de saldırıda yaralandı.

Olayla ilgili 18 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden 9’u tutuklanırken 9’u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ece Erken’in eşi, eski Beşiktaş yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu öldürüldü

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti: 12 şüphelinin gözaltı süresi dört gün uzatıldı

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde şüphelilerin ilk ifadeleri ortaya çıktı: “Yaralayıp yolun ortasına bırakacaktık, olay kontrolden çıktı”

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde sekiz zanlı tutuklandı

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti şüphelisi Seccad Yeşil tutuklandı

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti soruşturmasında son şüpheli serbest bırakıldı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.