Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde şüphelilerin ilk ifadeleri ortaya çıktı: “Yaralayıp yolun ortasına bırakacaktık, olay kontrolden çıktı”

Eski Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticisi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde şüphelilerin ilk ifadeleri ortaya çıktı. , Mahmutyazıcıoğlu’nu öldürmeyi planlamadıklarını öne süren şüpheliler, “Yaralayıp yolun ortasına bırakacaktık, işler kontrolden çıktı” dedi.

Silahlı saldırı sonucu öldürülen avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetiyle ilgili soruşturma sürüyor.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki ilk ifadeleri ortaya çıktı.

Cinayetin tetikçisi olduğu belirtilen Kadir Yasak ve abisi Ali Yasak ile diğer zanlıların ifadelerine göre alacak-verecek meselesi nedeniyle geçen aralıkta taraflar arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşmenin ardından Kadir ve Ali Yasak’ın saldırıyı planladığı tespit edildi.

Şüpheliler, Mahmutyazıcıoğlu’nu vurduktan sonra neden mekandan sürükleyerek sokağa çıkarmaya çalıştıkları yönündeki soruya, “Yaralayıp yolun ortasına bırakacaktık, olay kontrolden çıktı” yanıtını verdi.

Ne olmuştu?

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, İstanbul-Yeşilköy’de ortağı olduğu balık restoranında 27 Ocak’ta silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, olayla ilgili toplam 12 şüpheliyi gözaltına almış, şüphelilerin gözaltı süresi dün (3 Şubat) dört gün uzatılmıştı.

Şüphelilerin önümüzdeki salı günü (8 Şubat) mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.