Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ece Erken’in eşi, eski Beşiktaş yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu öldürüldü

Oyuncu ve sunucu Ece Erken’in eşi, eski Beşiktaş Kulübü yöneticisi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu dün gece sahibi olduğu İstanbul Bakırköy’deki balık restoranında silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Mahmutyazıcıoğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli sıfatıyla aranan beş kişiden ikisi yakalandı.

Eski Beşiktaş Kulübü yöneticisi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu dün gece Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı’nda sahibi olduğu balık restoranında silahlı saldırıya uğradı. Edinilen bilgiye göre, beş kişi, Mahmutyazıcıoğlu ile görüşmek için restorana geldi. Beş şüpheliden ikisi restoranın arka tarafında bulunan masada Mahmutyazıcıoğlu ile görüşmeye başladı. Görüşme sırasında tartışma çıkmasıyla iki saldırgan önce masada iki el ateş etti. Ardından restoran dışından da  iki el daha ateş ederek bekleyen diğer iki kişiyle olay yerinden uzaklaştı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi geldi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Mahmutyazıcıoğlu, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırıda Mahmutyazıcıoğlu’nun şoförü de yaralanırken hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırıyla ilgili aranan beş kişiden ikisi yakalandı.

“Arabuluculuk” iddiası

Bir iddiaya göre Mahmutyazıcıoğlu, iki grup arasındaki anlaşmazlığı çözmek amacıyla sahibi olduğu balık lokantasında buluşma ayarladı. Mahmutyazıcıoğlu’nun arabuluculuğunda bir araya gelen iki taraf arasında bir dosya üzerindeki anlaşmazlık önce çözüme kavuşturuldu. Olayın yaşandığı saatlerde yemeğin bitimine doğru taraflardan birisi anlaşmayı bozduğunu belirten sert üsluplu bir çıkış yapınca masada tartışma çıktı. Bu sırada Mahmutyazıcıoğlu’nun şoförünün yeğeni de taraflardan birinin kullandığı silahla bacağında yaralanınca Mahmutyazıcıoğlu, bir kez daha devreye girdi.

Mahmutyazıcıoğlu, bacağından vurulan yaralıyı kurtarmak isterken bu kez kendisi ateş altında kaldı. Avukat Mahmutyazıcıoğlu’na dört kurşun isabet etti. Kurşunlardan üçü bacağına isabet ederken, birisi ise kasıktan geçen damarını parçaladı.

Fikret Orman birkaç saat önce ayrılmış

Öte yandan, eski Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın cinayetten birkaç saat önce Şafak Mahmutyazıcıoğlu’yla birlikte olduğu ortaya çıktı. Akşam saatlerindeki görüşme sonrası Orman’ın restorandan, “Uçağım var” diyerek ayrıldığı belirtildi.

“Kardeşimi kaybettim. Benim çok sevdiğim bir insandı. Kardeşim gibiydi. Hâlâ olayın şokundayım. Çok üzgünüm” diyen Orman, şöyle devam etti:

“Saldırı gece yarısı 00:00’da gerçekleşmiş. Ben saat 18:00’de yanına gittim 20:00’de oradan ayrıldım. Öncesinde beni aradı, Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmeden önce ‘gel bir yemek yiyelim’ dedi. Ben de o yüzden gitmiştim. Kızım beklediği için yemekten erken ayrıldım. Sonra gece haberi duydum, inanamadım. Allah ailesine, sevdiklerine sabır versin. Tüm Beşiktaşlıların başı sağ olsun.”

Fotoğraf: İbrahim Yayan

Beşiktaş’tan açıklama

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, resmi Twitter hesabından Mahmutyazıcıoğlu için başsağlığı mesajı yayınladı. Açıklamada, “Eski Yönetim Kurulu Üyelerimizden Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz” denildi.

Aynı mekanda Kudbettin Kaya da öldürülmüştü

Cinayet akıllara 2017’de avukat Kudbettin Kaya’nın aynı mekanda öldürülmesini getirdi. Restoranda arkadaşlarıyla birlikte yemek yiyen Kaya, içeriye giren kimliği belirsiz bir kişi tarafından oturduğu yerde vurularak öldürülmüştü. Kaya’nın öldürülmesiyle ilgili görülen davada ‘azmettirici’ olduğu iddiasıyla yargılanan firari sanık Naci Şerif Zindaşti hakkında kırmızı bülten çıkartılmasına karar verilmişti.

Ece Erken ile geçen yaz evlendiler

İki yıllık birlikteliğin ardından geçen yaz oyuncu ve sunucu Ece Erken ile Bodrum’da evlenen Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun, önceki evliliğinden iki kızı, Ece Erken ile olan evliliğinden de bir oğlu bulunuyor.

Alaattin Çakıcı’nın kardeşi, 2006’da nikâh şahitliğini yaptı

Şafak Mahmutyazıcıoğlu, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’yla çektirdiği fotoğrafları Twitter’da paylaşmasıyla gündeme gelmişti. Mahmutyazıcıoğlu, Çakıcı ile fotoğrafını “Meslek hayatımdaki ilk müvekkilim, amcam Alaattin Çakıcı, cezaevinden çıktıktan sonra covid nedeniyle geciken ziyaretimi teknesinde yaptım. Bundan sonra sağlık ve huzur senden eksik olmasın” yazarak yayınlamıştı.

https://twitter.com/yazicioglusafak/status/1273683669576712193

Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 2006 yılında Benan Kocadereli ile nikâh masasına oturmuş, nikâhı ise dönemin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen kıymıştı. Gelin Kocadereli’nin şahitliğini ise organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın kardeşi Gençağa Çakıcı yapmıştı. Alaattin Çakıcı’nın cezaevinde olması sebebiyle nikâh şahidi olarak kardeşinin yer alması, nikâha gelen CHP’lileri rahatsız etmişti. Bu durum haberlere de konu olmuştu.

Mahmutyazıcıoğlu’nun nikâh şahitliğini yapan dönemin CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem, nikâhtan sonra şunları söylemişti:

“Bir anda kendimi Çakıcı ile aynı masada buldum. Bana öncesinde söylemediler. Çakıcı’yı nikâhta görünce ‘Eyvah bu da nereden çıktı?’ dedim. Şahitler çağrılırken de öğrenmiş oldum. Nikâh defterine imza atarken Gençağa Çakıcı diye yazdığını gördüm. Bu olaya o kadar sinirlendim, o kadar bozuldum ki, etrafa belli etmemeye çalışarak nikâhtan beş dakika sonra ayrıldık.”

Mahmutyazıcıoğlu ise Çakıcı ailesiyle hiçbir ilişkisinin bulunmadığını, şahitlerin son anda belirlendiğini belirterek, “Çakıcı ile hiçbir ilişkim yok. Gelin Benan Kocadereli ve ailesinin davetlisiydi” demişti.

Demirören ve Ağaoğlu’nun avukatlığını yaptı

1980 yılında Rize’de dünyaya gelen Şafak Mahmutyazıcıoğlu, İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mahmutyazıcıoğlu’nun yönetici ortağı avukat Oktay Kurman’la birlikte kurduğu Kültür Hukuk, 10 yıldan fazla süredir faaliyetini sürdürüyor.

Kültür Hukuk Bürosu’nun danışmanlığı yürüttüğü, bilinen şirketlerden bazıları şöyle:

Demirören Holding, Ağaoğlu İnşaat, BJK, Odabaşılar İnşaat, Four Seasons, Keten İnşaat, Barış İnşaat, Özyurtlar, Özyazıcı, Stil Giyim, Karadeniz Örme, Kemer Golf, Eser İnşaat, SS Motor, Kuzu Grup, Gül İnşaat, Astay.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.