Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sri Lanka’dan ekonomik kriz açıklaması: “Önümüzdeki birkaç ay, hayatımızın en zor ayları olacak”

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, ülkede istikrarsız bir ekonomi olduğunu ve yalnızca bir günlük petrol kaldığını açıkladı.

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, ülkede bir günlük petrol bulunduğunu ve temel ithalatlar için 75 milyon dolar değerinde dövize ihtiyaç duyduklarını söyledi. Wickremesinghe, “Önümüzdeki birkaç ay, hayatımızın en zor ayları olacak” dedi. Halktan fedakarlık yapmalarını isteyen Wickremesinghe, ülkeyi zor bir dönemin beklediğini ve ilaç sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdi.

“Akaryakıt kuyruklarının olmadığı bir ülke kuracağım”

Ekonomik krizin önüne geçebilmek için daha fazla para basacaklarını ve ülkenin amiral gemisi olarak tanımlanan havayolu şirketini özelleştireceklerini belirten Başbakan Wickremesinghe, hedeflerinin akaryakıt ve gaz kuyruklarının olmadığı bir ülke inşa etmek olduğunu vurguladı.

Halk protestolara devam edecek

6.8 milyar dolarlık bütçe açığı olan ülkede Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa ve ailesine yönelik protestolarda dokuz kişi hayatını kaybetmiş; 300 kişi de yaralanmıştı. Ülke genelinde devam eden protestoların ardından Başbakan Mahinda Rajapaksa istifa etmişti. Cumhurbaşkanı Rajapaska, aynı görevi daha önce beş kez yürüten Wickremesinghe’yi başbakanlığa getirmişti. Protestocular ise Cumhurbaşkanı Rajapaska görevinden ayrılana kadar protestolara devam edeceğini açıklamıştı.

Sri Lanka’da ekonomik kriz başbakanı koltuğundan etti: Milletvekillerinin evi ateşe verildi, askerler sokağa indi

Kabine henüz açıklanmadı

Wickremesinghe’nin ülkeye mali yardım yapılması için Uluslararası Para Fonu (IMF) ile müzakere etmesi beklenen maliye bakanını gelecek günlerde açıklaması bekleniyor.

Kaynak: CNN

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.