Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Basın Sözcülüğü birimi kaldırıldı – Bundan sonra ne olacak? İBB yetkilileri Medyascope’a konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyedeki sözcülük biriminin kaldırıldığını duyurdu. İmamoğlu, sözcülük görevini yürüten Murat Ongun’un başkan yardımcılığı ve Medya A.Ş’deki görevine devam ettiğini açıkladı. İBB yetkilileri, Medyascope’a sürecin nasıl geliştiğini anlattı.

Fotoğraf tartışması

Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisine yönelik eleştirilere verdiği yanıt ile gündeme geldi. Nagehan Alçı ve Ertuğrul Özkök’ün de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyle çekilen fotoğraf eleştirilerin hedefi oldu. Ongun’un, “Biz o tartışmaları önemsemiyoruz. Topu topu 200-300 kişinin kendi aralarındaki yorumlarıdır” sözleri tartışmayı daha da alevlendirdi.

Haber: İmamoğlu’ndan fotoğraf açıklaması: “Bugün Nagehan Hanım gelmiştir, yarın örneğin Abdülkadir Selvi’yi davet etmek istiyorum”

Olağanüstü toplantı

Bu açıklamanın ardından gelen tepkilerden sonra İBB’nin basın birimi geçen hafta sonu olağanüstü toplandı ve bazı kararlar aldı. İBB Basın Sözcülüğü birimin kaldırılmasına bu toplantıda karar verildiğini söyleyen İBB yetkilileri, Ongun’un da bu fikre sıcak baktığını belirtti.

Haber: İmamoğlu, “vız gelir tırıs gider” sözleri için özür diledi

İmamoğlu: “Sözcülük makamını ben kaldırdım”

Dün gece (17 Mayıs) çıkan “İBB Basın Sözcülüğü kaldırıldı” haberi üzerine bugün (18 Mayıs) açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Murat Ongun benim çok değerli bir yol arkadaşımdır, başka görevleri vardır. Daha önce yine benim kararımla bir sözcülük makamı kurmayı uygun görmüştüm ama şu an gördüğüm ortamda sözcülük makamının birtakım verdiği sonuçlardan dolayı ve toplumun da buna gösterdiği refleksten ve bazen de ne yazık ki siyasi rakiplerimizin de bu alanda bir dezenformasyon oluşturma çabasından dolayı ben sözcülük makamını kaldırdım. Şu anda böyle bir makam yok. Murat Bey de diğer işlerine devam ediyor” diye konuştu.

Bundan sonra ne olacak?

Bundan sonraki süreçte iletişimin iki yönlü olacağını belirten İBB yetkilileri, siyasi konularla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İBB Grup Başkanvekili veya İYİ Parti Grup Başkanvekili tarafından, İBB’ye bağlı kurumlarla ilgili ise İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar tarafından açıklama yapılacağını aktardı.

Video: İmamoğlu’nun Karadeniz turu ve Nagehan Alçı Ertuğrul Özkök fotoğrafı | Özdağ’ın Soylu baskını

İBB Genel Sekreteri Çağlar’dan sergi açıklaması

Öte yandan İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, tartışmaya neden olan “Şahmeran34” sergisi hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Serginin gelirinin İstanbul Vakfı’na bağışlanacağını ve kız çocuklarının eğitiminde kullanacağını duyuran Çağlar, “Sanatçılar gönüllü olarak yaptı, İstanbullular Şahmeranları çok sevdi. Sergi sonunda açık artırmayla satılacak heykellerden elde edilen gelir İstanbul Vakfı’na eğitim projeleri için bağışlanacak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.