Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’deki koronavirüs partileri: 126 ceza kesildi

İngiltere’de polis, koronavirüs tedbirlerinin yürürlükte olduğu dönemde başbakanlık binasında gerçekleştiği belirtilen etkinliklere ilişkin soruşturmasını tamamladı ve 126 para cezası yayımladı.

İngiltere’de polis, pandemi tedbirlerinin uygulandığı dönemde koronavirüs yasaklarını ihlal eden etkinliklerle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 126 ceza kesti. Polis, sekiz farklı etkinlik için para cezası kestiğini bildirdi. 28 kişinin birden fazla para cezasına çarptırıldığı ve şimdiye kadar cezalardan 97’sinin ödendiği duyuruldu.

19 Haziran 2020’de başbakanlık ofisinde katıldığı doğum günü partisi için daha önce para cezası alan Başbakan Boris Johnson’ın, tamamlanan soruşturma kapsamında yeni bir ceza alıp almadığı açıklanmadı. Ancak Johnson’ın sözcüsü, polisin Johnson hakkında daha fazla işlem yapmayacağını söyledi.

Komiser yardımcısı vekili Helen Ball, konuya ilişkin açıklamasında soruşturmanın tamamlandığını onayladı. Ball, kapsamlı ve tarafsız bir araştırma yürüttüklerini dile getirdi.

Neler yaşanmıştı?

Kaynak: Guardian, DW

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.