Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines Euroleague Final Four: Anadolu Efes üçüncü kez üst üste finalde!

Turkish Airlines EuroLeague Final Four yarı final mücadelesinde, Olympiakos’u Vasilije Micic’in son saniye basketi ile 77-74 mağlup eden temsilcimiz Anadolu Efes finale yükseldi. Üst üste üçüncü kez final oynayacak temsilcimizin finaldeki rakibi Real Madrid-Barcelona eşleşmesinin galibi olacak.

Belgrad Stark Arena’daki karşılaşmaya yoğun bir tribün desteği ile başlayan Olympiakos, Moustapha Fall’un pota altı etkinliği ve Thomas Walkup’ın skorer oyunuyla televizyon molasına 12-5’lik üstünlükle girdi. Anadolu Efes mola dönüşünde sırasıyla Bryant Dunston, Shane Larkin ve Elijah Bryant’ın üçlükleriyle 16-14’lük üstünlüğü yakalasa da ilk periyot 21-18’lik Olympiakos üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekte Yunanistan temsilcisi, Hassan Martin ve Shaq Mckissic’in sayıları ile farkı 7’ye kadar çıkarsa da Anadolu Efes, yıldızları Micic ve Larkin’in sayıları ile farkı kapatmayı bildi. İkinci çeyrek 43-42 rakibin üstünlüğü ile geçildi.

Üçüncü çeyrekte ise temsilcimiz, Elijah Bryant ve Vasilije Micic’in üst üste 3-sayılık atışları ve etkili savunması ile 62-51’lik üstünlük yakaladı. Ancak bu dakikadan sonra Olympiakos’ta insiyatifi eline alan Tyler Dorsey üst üste bulduğu isabetlerle periyot sonunda farkı 3 sayıya kadar indirdi. Üçüncü çeyreği Anadolu Efes 66-63 önde kapattı. Son çeyrekte ise iki tarafta da savunma dozajının artması skorun düşmesine yol açtı.

Anadolu Efes uzunlarının (Dunston ve Singleton) faul problemine girmesiyle birlikte rotasyon iyice daraldı. İki takımda da sert savunmalara karşılık yorgunluk seviyesinin yükselmesi de şutların girmesinin önündeki en büyük engel oldu. Skorun dengede gittiği son çeyrekte bitime 3 dakika kala 73-70’lük üstünlük yakalayan temsilcimiz Anadolu Efes, Micic ve Larkin’in üst üste 3 serbest atıştan yararlanamamasıyla farkı açma şansını kaybetti. Olympiakos, Sloukas’ın faul atışları ve Hassan Martin’in turnikesi ile bitime 20 saniye kala 74-74’te skoru eşitledi.

Son topta ise sahne, EuroLeague sayı kralı ve 2020-2021’in hem normal sezon, hem de Final-Four MVP’si Vasilije Micic’indi. Sırp gard 0,2 saniye kala attığı 3-sayılık basket ile Anadolu Efes’e final biletini getiren isim oldu. Karşılaşmadan 77-74’lük galibiyetle ayrılan temsilcimiz Anadolu Efes, cumartesi günü (21 Mayıs) oynanacak finalde, Real Madrid-FC Barcelona mücadelesinin galibi ile karşılaşacak.

Anadolu Efes’te Shane Larkin 21 sayı ve 7 asist ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Elijah Bryant 16 sayı ve 6 ribaund , Vasilije Micic de 15 sayı, 6 ribaund ve 9 asist ile mücadele etti. Olympiakos’ta ise Shaq Mckissic 12 sayı kaydederken, Kostas Sloukas, Hassan Martin ve Tyler Dorsey 11’er sayı kaydetti.

Vasilije Micic’in finale taşıyan, son saniye üçlüğü:

Chris Singleton bir şeyler deniyor:

Micic-Dunston ortaklığı:

Gecenin kahramanı Micic’in maç sonu açıklamaları:

Anadolu Efes’in galibiyetinde ilk yarıda attığı 16 sayı ile pay sahibi olan Shane Larkin’in maç sonu açıklamaları:

Anadolu Efes taraftarından Belgrad’da İzmir Marşı:

Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman’dan taraftarlara mesaj var (Arka arkaya ikinci şampiyonluğumuz için bir maç kaldı):

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.