Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener: “SADAT’ın Konya ve Tokat’ta eğitim kamplarının fotoğraflarını gördüm”

SADAT tartışması siyasetin gündeminde. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, SADAT’ın Konya ve Tokat’taki eğitim kamplarına dair fotoğrafları gördüğünü beliterek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT ile ilgili çıkışının dikkate alınması gerektiğini söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu SADAT uzun zamandır siyasetin gündeminde.

13 Mayıs’ta SADAT’a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Seçimin güvenliği sarsılırsa sorumlusu burasıdır” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri seçim güvenliği tartışmasını bir kez daha alevlendirdi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında SADAT için “Hiçbir alakam yok” dedi. Kılıçdaroğlu ise Erdoğan ve SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi’yle birlikte çekilen bir fotoğrafını paylaştı.

SADAT tartışmasıyla ilgili bir açıkalama da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. Daha önce SADAT’ın Konya ve Tokat’ta kampları olduğuna ilişkin açıklama yapan Akşener, bu kampların fotoğraflarını gördüğünü söyledi.

“İnsanların eğitildiği kamp görüntüleriydi”

Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan Akşener, “SADAT’la ilgili fotoğraflar gelmişti Konya ve Tokat’ta var olan kamplara dair. Bunu ilan ettim. Suç duyurusunda bulunuldu. İfadeye gittim. Bir deşifreydi yaptığım, devletin kayıtlarına girecek şekilde. Daha sonra Kılıçdaroğlu’nun SADAT’a gidişi var. Kendisine gelen bilgiler var. Kemal Bey’le görüşmediğim için bilmiyorum o bilgi nedir, ne değildir. Ama bana gösterilen, fotoğraflardı. İnsanların eğitildiği kamp görüntüleriydi. Hangi kurumdan olduğu belli olacağı için almadım ama gördüm. Savcıya söyledim. Bir süre bu konu kapandı. Türkiye için korku unsuru olmadı. Şimdi Kemal Bey ‘Elimde bilgiler var’ (diyor), ciddiye alınması gereken bir durum bu. Dikkatle takip ediyorum” dedi.

Video: SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi ile röportaj | Sedat Peker ve seçim güvenliği

SADAT, gayri nizami harp ve sabotaj eğitimi veriyor – 61 İslâm ülkesinin birleşmesini ve yeni anayasa öneriyor: “İslâm Birliği’nin oluşması çağın zarureti”

“Kemal Bey’in endişesi ciddiye alınmalı”

Akşener, “SADAT seçim güvenliğini tehdit eden bir yapı mı?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

Benim fotoğraflarını gördüğüm kamplar kapandı. Ama Kemal Bey’in ortaya koyduğu endişe, bizzat kapısına gidişini ciddiye almak lazım geldiğini düşünüyorum. Ciddiye alması gerekenler de Türkiye’nin güvenliğinden sorumlu birimler. Birimlerin başındaki kim? Siyasiler. Türkiye’de tek adam sistemi olduğu için de cumhurbaşkanının etrafa çemkirmek yerine iddiaları ciddiye alması lazım. Ama asıl olan, İstanbul seçimi örnek, oturduğu yerden kalkmamak için, Anadolu’da ‘cirleklik’ denir, cirleklik yapan bir yapı burası. Maalesef AK Parti’nin iktidarında bunları yaşadık. Millet İttifakı açısından hadiseye bakıldığında, sandık güvenliğini o kadar önemsiyoruz ki komisyon kurduk. SADAT’ı, KADAT’ı, MADAT’ı… Bunlar olabilir. Esas mesele, bizlerin hassasiyeti, ciddiyeti ve birbirimizle olan uyumudur. Cirleklik olur ama onu ortadan kaldıracak sandık koruma sisteminiz olması gerekir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.