Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşe iade davasını kazanan Yemeksepeti kuryesi: “İşimizi düzgün yaparken bizi bıktırdılar”

İstanbul 35. İş Mahkemesi, Yemeksepeti’nin Manisa deposunda işten çıkarttığı üç işçinin sendikal sebeple işten çıkarılması davasında, “işe iade” kararı verdi. Atılan işçilerden Ömer Dizemen Medyascope’a konuştu: “İnsanlar normalde ya devlete ya kurumsal firmaya sırtını yaslamak ister. Ben şu an kurumsal firma görmek istemiyorum. İşimizi sadık, düzgün bir şekilde yaparken bizi bıktırdılar.”

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS), Yemeksepeti’nin Manisa’daki deposunda işten çıkarılan üç işçinin açtığı davayı kazandığını duyurdu. İstanbul 35. İş Mahkemesi, işçiler Kemal Oğuz, Yakup Der ve Ömer Dizemen’in sendikal sebeple işten çıkarıldığına karar verdi. Mahkeme, işçilerin işe iadesine, bir yıllık ücretleri tutarında sendikal tazminata ve dört aylık ücretleri tutarında boşta geçen süre ücretinin ödenmesine hükmetti.

“Şirkete yönelik teşhir faaliyetini sürdüreceğiz”

TÜMTİS Sendikası Genel Başkanı Kenan Öztürk, işçilerin işe iade edilmeleri gerektiğini belirterek, “Bizim beklentimiz arkadaşlarımızın işe iade edilmeleridir. O yüzden ikinci seçeneği fazla tartışmaya açmak istemiyoruz. Şirket, işe iadeyi yapmazsa diğer yöntemlerle mücadele etmeye devam edeceğiz. Basın ve kamuoyu üzerinden şirkete yönelik teşhir faaliyetini sürdüreceğiz. Uluslararası alanda da işyerinin sendika düşmanlığını anlatıyor ve dayanışma çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu.

“Kovdular, sonra iftira attılar”

İşten çıkarılan Ömer Dizemen ise Manisa’da örgütlenme sürecinde öne çıktıkları için yöneticilerden “Sendikayı boş verin, ekmeğinizden olursunuz” uyarılarını aldıklarını anlattı.

Sürüş güvenliğinin tehlikeye atıldığı iddiasıyla işten çıkarıldıklarını belirten Dizemen, işten çıkarıldıktan sonra kendilerine iftira atıldığını iddia ederek şunları söyledi: “Bizden sonra işten çıkarılan arkadaşlara da yöneticilerden biri, ‘Önceden işten çıkarılan üç kişi sizi ispiyonladı, onlar yüzünden işten çıkarılıyorsunuz’ diyerek üzerimize iftira attı. Bunu duyan arkadaş, agresif bir davranış sergilese, bu iftira olumsuz olarak bize yansıyabilirdi. Biz bunu duyunca çok üzüldük. Neyse ki arkadaşımız bizi arayıp sordu ve ona böyle bir şey yaşanmadığını aktardık.” 

“Manisa küçük yer, bizim için kötü oldu”

Halen işsiz olduğunu söyleyen Dizemen, işyerinin haksız yere iş aktine son vermesinin, iş bulma süreçlerinde olumsuz etkisi olduğunu belirtti:

“Yemeksepeti’nde kurumsal bir firma olduğu ve haklarımızı alabileceğimizi düşündüğümüz için işe girdik. Yaşadıklarımızdan sonra, kurumsal firmalara güvenmemeye başladım. İnsanlar normalde ya devlete ya kurumsal firmaya sırtını yaslamak ister. Ben şu an kurumsal firma görmek istemiyorum. İşimizi sadık, düzgün bir şekilde yaparken bizi bıktırdılar. Bir de Manisa küçük bir yer, kurumsal bir yerden haksız nedenlerle bile olsa kovulmak insanların gözünde kötü izlenime yol açıyor. Bu bizim için kötü bir kampanya oldu.”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.