Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ethem Sarısülük anmasına polis engeli: Onlarca insan gözaltına alındı

Ankara’da Gezi Parkı eylemlerinde polis Ahmet Şahbaz’ın silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük’ü anmak için Güvenpark’a gelen kitleye polis izin vermedi. Polisler ile Gezi eylemlerine destek veren yurttaşlar arasında gerginlik yaşandı, polis biber gazı kullandı ve çok sayıda yurttaşı gözaltına aldı.

Haber: Cansu Timur
Kamera & Kurgu: Furkan Erdem

Gezi Parkı eylemlerinin dokuzuncu yıldönümünde, Ankara Güvenpark’ta polis Ahmet Şahbaz’ın silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük’ü anmak için program düzenlendi. Polis, bir saat öncesinden Kızılay’da güvenlik önlemleri almaya başladı ve alana Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük ve CHP Ankara İl Örgütü temsilcileri haricinde destek vermek isteyenleri almadı.

“Dokuz yıldır olduğu gibi buradayız”

CHP Ankara İl Örgütü. Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yerde vurulduğu saatte bir açıklama yaptı. CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turgut, “Bizim utanılacak hiçbir şeyimiz yok. Ethem’i anmak için vurulduğu yerdeyiz. Bizim şanlı tarihimizde Ethem, Berkin Elvan, Ali İsmail yazar. Biz bugün bize cumhurbaşkanı tarafından edilen küfürlerin tam da Recep Tayyip Erdoğan’a yakıştığını düşünüyoruz. Erdoğan eğer bir sürtük arıyorsa o sürtük yıllarca beslediği Fethullah köpeğidir. Biz Ethem’in kardeşleri dokuz yıldır olduğu gibi buradayız, bundan sonra da burada olacağız. Ne mücadeleden, ne anıdan ne de geçmişten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“Oğlumu her sene anmaya devam edeceğim”

Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük, “Biz çevremizde oğlumuz ölmedi diyoruz. Yaşıyor. Biz bir tane verdik bin tane aldık. Tayyip bundan çatlıyor. Çatlasın. Her sene de oğlumun anmasını yapıyorum, yapmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Oturdukları kafede Gezi’ye destek veren yurttaşlara biber gazı

Açıklamanın ardından polis ile anmaya katılmak isteyen yurttaşlar arasında tartışma çıktı. Yurttaşlar, “Her yer taksim her yer direniş” sloganları attı. Polis, çok sayıda yurttaşı gözaltına aldı. Gezi Davası kararlarının ardından Adalet Nöbeti’ne başlayan Mimarlar Odası yetkilileri ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinin Konur Sokak’ta bulunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden çıkmasına izin verilmedi. Konur Sokak’ta bir kafede oturan yurttaşların Gezi Parkı eylemlerine destek sloganları atmasının ardından polis, yurttaşlara biber gazı sıktı. Biber gazından etkilenen yurttaşlar birbirlerine yardım etti. “Hepimiz Ethem’iz öldürmekle bitmeyiz” sloganlarıyla yürüyüşe geçen bir grup gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.