Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da maymun çiçeği şüphesi | Sağlık Bakanı Koca: “Dört kişinin de test sonucu negatif”

Sağlık Bakanı Fahretttin Koca, İstanbul’da maymun çiçeği şüphesiyle test yapılan dört kişinin de test sonucunun negatif çıktığını, virüsü taşımadıkladıklarını açıkladı.

İstanbul- Sultangazi Habibler Caddesi’ndeeczaneye giden yabancı uyruklu kişiler, ellerindeki yaraları gösterip ilaç istemiş, eczacı yaraların maymun çiçeği virüsü olabileceğinden şüphelenerek yetkililere haber vermişti.

Maymun Çiçeği şüphesi olan kişilere götürüldükleri hastanede test yapıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gerekli testlerin yapıldığını, dört kişinin de test sonucunun negatif çıktığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Koca, “İstanbul’da, maymun hastası olabileceği şüphesiyle medyada konu edilen 4 kişi için gerekli testler yapılmış, 4’ünün de test sonucu negatif çıkmıştır. Türkiye’de, şu ana dek maymun çiçeği tanısı konmuş hasta yoktur. ‘Ya öyleyse’ gibi düşüncelerle kaygıya yol açılmamalıdır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.