Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da maymun çiçeği şüphesi: Üç kişinin test sonucu bekleniyor

İstanbul’da maymun çiçeği virüsü şüphesiyle yabancı uyruklu üç kişiye test yapıldı. Testlerden çıkacak sonuç bekleniyor.

İstanbul-Sultangazi’de Habibler Caddesi’nde bulunan eczaneye giden yabancı uyruklu iki kişi, ellerindeki yaraları gösterip ilaç istedi. Eczacı yaraların, maymun çiçeği virüsü olabileceğinden şüphelenerek yetkililere haber verdi. İki kişi eczaneden krem alarak çıktı.

DHA‘nın haberine göre, polis ve sağlık ekipleri, eczaneden çıkarak ilerleyen iki kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durdurdu. Üç kişi ambulansla hastaneye götürüldü ve test yapıldı. Yaraların “su çiçeği” nedeniyle oluşmuş olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor. 

Eczanesine gelen Afganistan uyruklu iki kişinin ellerinde tohuma benzeyen yaralar olduğunu söyleyen Esra Koca, “Tanıdığım bir doktoru aradım, fotoğraf çekip yollamamı istedi. Maymun çiçeği virüsünden şüphelendik” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.