Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarihi eser kaçırmakla suçlanan İngiliz jeoloğa 15 yıl hapis cezası

Irak’taki bir mahkeme, emekli İngiliz jeolog James Fitton’a ülkeden tarihi eser kaçırmaya çalıştığı gerekçesiyle 15 yıl hapis cezası verdi.

66 yaşındaki emekli İngiliz jeolog James Fitton, Mart 2022’de bavulunda tarihi eser bulundurduğunun tespit edilmesinin ardından Uluslararası Bağdat Havalimanı’nda Irak polisi tarafından tutuklanmıştı.

Jim Fitton ve Volker Waldmann

Dün (6 Haziran) görülen davada Bağdat Ceza Mahkemesi, Fitton’a “sit alanından tarihi bir eseri çalarak ülke dışına çıkarma” suçlamasıyla 15 yıl hapis cezası verdi.

Fitton’un avukatı ise mahkemenin verdiği karar karşısında şoke olduklarını ve müvekkilinin götürdüğü eserlerin tarihi olduğunu bilmediğini söyledi. Avukat, müvekkilinin herhangi bir suç kastı olmadığını, karara itiraz edeceklerini de açıkladı.

Reuters haber ajansı, Fitton’un polis tarafından yakalandığı sırada yanında bulunan Almanya vatandaşı Volker Waldmann’ın ise aynı suçlamalardan beraat ettiğini aktardı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.