Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SADAT’tan Kılıçdaroğlu’na 1 milyonluk dava

Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SADAT), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

SADAT avukatları A. Üsame Ceran ve Enes Malik Saran tarafından Büyükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dilekçede “Kılıçdaroğlu’nun çok ağır ithamlarda bulunmak suretiyle şirketin kişilik hakkına saldırı gerçekleştirdiği” öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ve parti yöneticileriyle birlikte 13 Mayıs’ta SADAT’ın önüne giderek açıklama yapmıştı.

“Burası terörist yetiştiren bir kurumdur” diyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.