Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Sakarya’da: “Demokrasi kazanacak, hak kazanacak, hukuk kazanacak”


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (9 Haziran) Sakarya’daydı. Akşener, Sakarya’da ilk olarak Kocaali ilçesinde esnaf ziyareti yaptıktan sonra Karasu’ya geçti. Günü Ferizli’de yaptığı esnaf ziyareti ve halk buluşması ile bitiren İYİ Parti liderine ilgi çok fazlaydı. 

Haber: Ayşegül Karagöz, Ali Macit

Akşener, bugün yaptığı esnaf ziyaretlerindeki ilk durak olan Kocaali’de İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanı adaylığını değerlendirirken kullandığı ifadeler nedeniyle Kılıçdaroğlu ve Alevilerden iki kez özür diledi. Akşener’i dinlemeye gelen ve kendini AKP’li olarak tanımlayan kişilerin İYİ Parti liderine ilgisi çok fazlaydı. Akşener’i bekleyen vatandaşlardan, kendisini AKP’li olarak tanımlayan 60 yaşındaki bir kişi, Meral Akşener’i çok beğendiğini ve ekonomik krizi çok derinden hissettiğini söyledi. 

Akşener’in Kocaali’den sonraki durağı ise Karasu’ydu. Karasu Meydanı’nda İYİ Parti bayrakları sallayan vatandaşlarının yanında CHP bayraklı vatandaşlar da vardı. Akşener burada, Gezi Parkı eylemlerine katılan vatandaşlar için kullandığı “sürtük” kelimesi üzerinden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Daha önce Burdur’da yaptığı esnaf ziyaretinde konuştuğu bir vatandaşı örnek gösteren Akşener, “İşte o ablanın ahı, bu arkadaşı yakacak. O ablanın ahı, bizim gibi kadınların ahı yakacak” dedi. 

Akşener’in Karasu’da mikrofon uzattığı bir vatandaş, “Bizlere küfür ediyorlar bunlar. Biz vergimizi veriyoruz, bunlar bize küfür ediyor. Zorumuza gidiyor” diye konuştu.  

Akşener ise vatandaşa şöyle yanıt verdi:

“Ben dedim ki bu iş böyle yürümez. İnsanların acı çektiğini ben biliyorum. Ben en kolay ulaşılan genel başkanım. Sokaktayım. Taban politikacısıyım. Fakat onların söylediğiyle tepede konuşulanlar farklı.” 

Günün son durağı Ferizli’de de İYİ Parti liderini yine coşkulu bir kalabalık bekliyordu. Akşener, Ferizli’de de halka hitap etti. İktidarı yeneceklerini söyleyen Akşener, “Allah’ın izni ile demokrasi kazanacak, hak kazanacak, hukuk kazanacak, emek kazanacak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.