Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Bebek Holly” kaybolduktan 41 yıl sonra bulundu

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ebeveynleri öldürüldükten sonra kaybolan bir yaşındaki bebek Holl,y 41 yıl sonra ortaya çıktı. DNA testleri sonucunda Holly’nin 1981 yılında Teksas’ta öldürülen Clouse çiftinin kızı olduğu, Houston’da yaşadığı ve beş çocuğu olduğu tespit edildi.

1980 yılının sonunda evlenen Harold ve Tina Clouse, Florida’dan Teksas’a taşınırken ortadan kaybolmuştu. Çift daha sonra Houston’daki bir ormanlık arazide ölü olarak bulunmuştu.

Çiftin bir yaşındaki bebekleri Holly Marie ise annesi ve babası öldürüldükten sonra kayıplara karışmıştı. Daha sonra bir yaşındaki bebeğin Arizona’daki bir kiliseye bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

Holly 41 yıl sonra bulundu

Kayıp ve cinayet vakalarını araştıran bir grup araştırmacı, 1980’de öldürülen Tina ve Harold Clouse çiftinin kemiklerinden alınan DNA örneklerinin analizi sonucunda halen Oklohoma’da yaşayan 42 yaşındaki bir kadının onların kızı olduğunu tespit etti.

Teksas Başsavcısı Ken Paxton’un ofisinden yapılan açıklamada, Holly Marie’nin 42 yaşında olduğu, Oklohoma’da yaşadığı ve beş çocuğu olduğu belirtildi. Başsavcı, düzenlediği basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, “Holly biyolojik ebeveynlerinin kimlikleri hakkında bilgilendirildi ve akrabaları ile temas halinde” dedi.

Holly, geçen salı günü (7 Aralık) biyolojik ailesi ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Holly’nin akrabaları ile en kısa zamanda yüz yüze de görüşeceği belirtildi.

“Cennetten bir hediye”

Holly’nin biyolojik büyükannesi Donna Casasanta, torununun hayatta olmasından ötürü kendisini çok mutlu hissettiğini ve bu durumun “cennetten bir hediye” olduğunu söyledi. 

Holly’nin halası Cheryl House ise Holly ile ilk kez tanışmanın “çok heyecan verici” olduğunu belirterek şöyle konuştu: “İyi olduğuna ve iyi bir hayata sahip olduğunu görmek büyük bir lütuf. Bütün aile dün gece iyi uyudu.”

Derleyen: Berkcan Tuner

Kaynak: CNN

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.