Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Partili Oral’dan Kılıçdaroğlu’na “helalleşme” ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda “Alevi kimliği Sünni kesimde endişe konusu olabilir” diyen İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, bugün (10 Haziran) “helalleşme” talebiyle CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, bugün (10 Haziran) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda “Alevi kimliği Sünni kesimde endişe olabilir” açıklamasında bulunan Oral, Kılıçdaroğlu ile yaklaşık 20 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Oral, görüşmeden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Edinilen bilgiye göre görüşme talebi Oral tarafından “helalleşme” talebiyle geldi. CHP, Oral’ın sözlerinin şahsıyla ilgili olduğunu ve İYİ Parti’nin genel görüşünü yansıtmadığını düşünüyor. Altılı masadaki genel başkanların konuya ilişkin açıklamaları, CHP Genel Merkezi’nde olumlu yankılandı.

“Kılıçdaroğlu ya da başkaları aday olabilir, çıkan kararı destekleriz”

Oral, görüşmenin ardından basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı: “Havuz medyası spekülasyon yarattı. Bunun sonucunda yanlış anlaşılmalar oldu ve bilgi kirliliği ortaya çıktı. Bu konuda değerlendirmede bulunduk. Çok zevkli, keyifli bir karşılama oldu. Nezaketen çok değerliydi. Bir Çin atasözü var: ‘Nezaket hiçten gelir ama her şeyi satın alır.’ Ben, Kemal Kılıçdaroğlu’na gösterdiği nezaket için çok teşekkür ediyorum. Kılıçdaroğlu ifadelerin çarpıtılmış, kırpılmış olduğunun farkındadır. Millet İttifakı’nda ve altılı masada kim aday gösterilirse -Kılıçdaroğlu olabilir başkaları olabilir- ben ve arkadaşlarım sonuna kadar çıkan kararı destekleyeceğimizi söylemek isteriz.”  

Disipline sevk edildiğinin hatırlatılması üzerine Oral, “O bizim parti içi meselemiz, o problem değil” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.