Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Galatasaray Spor Kulübü’nün 39. başkanı Dursun Özbek oldu

Galatasaray Spor Kulübü’nün seçimli olağan genel kurulunda, kullanılan 4 bin 459 oyun 2 bin 206’sını alan Dursun Özbek, kulübün 39. başkanı oldu.

Galatasaray Spor Kulübü’nde seçimli olağan genel kurul bugün (11 Haziran) yapıldı. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’ndaki genel kurulda Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu, sarı kırmızılı kulübün yeni başkanı olmak için yarıştı. Saat 10:00’da başlayan oy verme işlemi, saat 15:00’te sona erdi. Kullanılan 4 bin 377 oyun bin 541’ini alan Dursun Özbek, kulübün 39. başkanı seçildi.

Galatasaray Spor Kulübü’nde seçimli olağan genel kurul sonrası oy dağılımı:

Dursun Özbek: 2206

Eşref Hamamcıoğlu: 2068

Galatasaray Spor Kulübü’nün yeni başkanı Dursun Özbek’in yönetim kurulu asil ve yedek listeleri:

Asil: Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Rıza Tevfik Morova, Eray Yazgan, Cemal Özgörkey, İsmail Sarıkaya, Mehmet Cibara, Dikran Gülmezgil

Yedek: Can Natan, Emir Aral, Cansu Ak, Tanur Lara Yılmaz, Cem Soylu

Galatasaray’da ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan Dursun Özbek kimdir?

Dursun Özbek, 25 Mart 1949 tarihinde Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi’nden mezun olan Özbek, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi’nde 1974 yılında aldı. 

1972 yılında otomotiv sektöründe çalışma hayatına adım atan Dursun Özbek, kardeşi Mehmet Özbek ile birlikte Taksim’de yedek parçacılığa başladı. Yıllar içinde Türkiye’nin sayılı iş insanlarından biri haline gelen Özbek, 1998’den bu yana turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul’da, Antalya‘da Kimeros ve Mabiche otelleri ile hem yatırımcı hem de işletmeci olarak kariyerine devam ediyor.  

Dursun Özbek, futbola ise 2011 yılında adım attı. 2011 yılında Galatasaray Başkanı Ünal Aysal‘ın kadrosunda yer alan fakat kısa süre sonra kendi isteğiyle görevden ayrılan Özbek, 2014 yılında ise Duygun Yarsuvat’ın sarı-kırmızılı kulübün başkanı seçilmesinin ardından yönetim kuruluna girdi ve başkan yardımcısı oldu.

23 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda eski Başkan Duygun Yarsuvat‘ın desteklediği Dursun Özbek, Galatasaray’ın 36. başkanı olmayı başardı. Görevi boyunca Galatasaray taraftarlarıyla büyük problemler yaşayan Özbek, 20 Ocak 2018 tarihinde düzenlenen seçimde rakibi Mustafa Cengiz’e yenilmekten kurtulamadı. Özbek döneminde Galatasaray, 2016 ve 2017 yıllarında TFF Süper Kupa ve 2015-2016 sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluklarının sahibi oldu. Ayrıca Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, 2015-2016 sezonunda ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğu yaşadı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.