Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaftancıoğlu’na destek veren eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un rütbeleri söküldü

Emniyet Genel Müdürlüğü, eski İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun’un rütbelerinin geri alınmasına karar verdi. Uzun, hakkındaki hapis cezası Yargıtay tarafından onaylanınca CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için sosyal medyadan destek mesajı yayınlamıştı. Uzun’un rütbelerinin sökülmesine tepki gösteren Kaftancıoğlu ise” CHP iktidarında fikrine katılmasak bile, bir kişi bile fikrini açıkladığı için mağdur edilmeyecek… İktidardaki kötülüğün mağdur ettiği sayısız kişinin ise mağduriyeti giderilecek” dedi.

Hakkında soruşturma yürütülen emekli Emniyet Müdürü Sabri Uzun’un rütbelerinin 10 Haziran 2022 itibarıyla geri alınmasına karar verildi.

Kararın tebliğ edilmesinin ardından Uzun’un polis kimliği ve silahı da geri alınacak.

Sabri Uzun, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından Kaftancıoğlu’na destek mesajı yayınlamıştı. Uzun, “Sayın Kaftancıoğlu, Halide Edip, 23 Mayıs 1919 günü İngiliz işgali altındaki İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda özgürlük nutku atmıştı. İşgalciler bile ona, senin gibi ceza vermemişlerdi. Türk kadınlarını sizin şahsınızda kutluyorum” paylaşımında bulunmuştu.

Bu kez Kaftancıoğlu’ndan destek mesajı geldi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Uzun’un rütbelerinin söküldüğüne ilişkin haberler üzerine sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Herkes şuna emin olsun ki CHP iktidarında fikrine katılmasak bile, bir kişi bile fikrini açıkladığı için mağdur edilmeyecek… İktidardaki kötülüğün mağdur ettiği sayısız kişinin ise mağduriyeti giderilecek!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.