Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA finallerinde beşinci maç: Golden State Warriors, Boston Celtics’i konuk edecek – Kazanan takım 2-2’lik eşitliği bozacak

NBA finallerinde Golden State Warriors ile Boston Celtics’i karşı karşıya getiren eşleşmede beşinci maç bu gece oynanacak. Karşılaşma öncesi seride 2-2’lik eşitlik bulunuyor.

Serinin kaderini belirleyecek maçta Golden State’in konuğu Boston

NBA’de heyecan devam ediyor. Golden State Warriors ile Boston Celtics’i karşı karşıya getiren eşleşmede beşinci maç bu gece oynanacak. Golden State’in evi Chase Center’daki müsabaka saat 04.00’te S Sport’tan naklen yayınlanacak.

Seride geride kalan dört karşılaşmada iki ekip de ikişer galibiyet elde etti. Chase Center’da oynanan ilk karşılaşmada ilk üç periyodu önde götüren Golden State Warriors; son periyotta adeta hiçbir şey üretemedi. Son çeyrekte 40-16’lı seri yakalayan Boston Celtics, karşılaşmadan da 120-108 galip ayrılarak seyirci avantajını eline geçirdi. 

Boston Celtics’te Al Horford 26 sayı ve 6 ribaund, Jaylen Brown 24 sayı, 7 ribaund ve 5 asist, Derrick White 21 sayı,  Marcus Smart 18 sayı ve Jayson Tatum da 13 sayı ve 12 asist ile oynadı. Golden State Warriors’ta ise Stephen Curry 34 sayı, 5 ribaund ve 5 asist, Andrew Wiggins 20 sayı, Klay Thompson 15 sayı ve Otto Porter JR. da 12 sayı ile mücadele etti.

Serinin ilk maçına damga vuran Al Horford, NBA finallerinde çıktığı ilk maçta 25+ sayı üreten en yaşlı ikinci oyuncu olarak tarihe geçti. 

Serinin ilk maçının özet görüntüleri:

Sahasında oynadığı ilk maçı kaybederek seyirci avantajını Boston Celtics’e veren Golden State Warriors, ikinci maça mutlak galibiyet parolası ile çıktı. İkinci karşılaşmada ise başabaş geçen ilk yarının ardından üçüncü çeyrekte üstünlük sağlayan Golden State, 35-14’lük çeyrek kapanışının ardından maçı koparmayı başardı. Boston’ın geri gelmesine izin vermeyen Warriors karşılaşmadan 107-88 galip ayrılarak seride durumu 1-1’e getirdi.

Stephen Curry, Golden State Warriors’a galibiyeti getiren isim oldu. Curry, 32 dakika süre aldığı karşılaşmada Boston Celtics potasına 29 sayı bıraktı. Jordan Poole, takımına 17 sayılık katkı yaparken; Draymond Green ise 9 sayı, 5 ribaund ve 7 asistlik performansı ile fark yarattı. Boston Celtics’de 9’da 6 üç sayı isabeti ile oynayan Jason Tatum’un 28 sayısı ise galibiyet için yeterli olmadı. Boston’ın aldığı mağlubiyetin en büyük sebebi ise top kayıpları oldu. Udoko’nın ekibi, maç boyunca 18 top kaybı yaparken; Golden Statte Warriors’dan sadece beş top çalabildi. 

İkinci maçta hafızalara kazınan Jordan Poole’un kaydettiği “Buzzer Beater”:

Serinin ikinci maçının özet görüntüleri:

Serinin üçüncü maçına TD Garden ev sahipliği yaptı. 2008 yılından bu yana şampiyonluk hasreti ile yanıp tutuşan Boston Celtics, seyircisi önünde Golden State Warriors’u domine etti. Kaybettikleri ikinci maçın aksine top kayıplarında ilerleme kaydeden Boston Celtics, karşılaşmadan da 116-100 galip ayrılarak avantajı yeniden ele geçirdi. Karşılaşmada Golden State’in yıldızı Stephen Curry attığı 31 sayıyla sahanın en skorer ismi olurken, onu Boston oyuncuları Jaylen Brown 27 ve Jayson Tatum 26 sayı ile takip etti. Warrios’tan Klay Thompson da 25 sayıyla gecenin en skorer dördüncü ismi oldu.

Serinin üçüncü maçının özet görüntüleri:

Serinin dördüncü maçına “Ya tamam ya devam” parolası ile çıkan Golden State Warriors, maçın ilk üç periyodunda parkeye istediklerini yansıtmakta zorlandı. Boston Celtics’in pivotu Grant Williams, bu bölümde Golden State’in yıldız isimlerine yaptığı bloklar ile potayı tamamen kararttı. Ancak Stephen Curry, üçüncü periyodun başlaması ile sahneyi tamamen ele geçirdi. Mükemmel bir performansa imza atan Curry, üst üste attığı üç üçlük ile Golden State Warriors’u öne taşıdı. Yıldız isim, üçüncü periyotta Boston potasına 14 sayı bıraktı. Golden State Warriors, final periyoduna 79-78 önde girmeyi başardı. Son periyot ise nefesleri kesti. Andrew Wiggins’in hücum ribaundları ile ikinci şans sayıları bularak oyuna tutunan Golden State Warriors, ev sahibini 107-97 mağlup ederek seride durumu 2-2’ye getirdi. 

Karşılaşmada Golden State’in yıldızı Stephen Curry attığı 43 sayıyla sahanın en skorer ismi olurken, onu Boston oyuncuları Jayson Tatum 23 ve Jaylen Brown 21 sayı ile takip etti. Andrew Wiggins ise aldığı 16 ribaund ile dikkatleri üstüne çekti.

Serinin dördüncü maçının özet görüntüleri:

Klay Thompson: “İstanbul’da gece uyanıp maçları takip ediyordum”

Golden State Warriors, NBA finallerinin kaderini belirleyecek maçta bu gece Boston Celtics’i konuk edecek. Golden State’te Stephen Curry ile birlikte takımın en önemli yıldızı Klay Thompson, dev maç öncesi açıklamalarda bulundu. “Normal gelebiliyor ancak ne kadar özel bir şeyin içinde olduğumun farkındayım. Bu süreçte yaptığım her şeye an an bakmayı tercih ediyorum. Bu röportajda bile geleceği düşünmüyorum. Büyük güne odaklanmaktansa bugünün keyfini çıkarmaya çalışıyorum” diyerek finallerin ne kadar özel olduğunun altını çizen Thompson, konuşmasında 2013’te İstanbul’a geldiği günlerden de örnek verdi. Yıldız oyuncu, “2013’te NBA için İstanbul’a gitmiştim. Gecenin 3’ünde, 4’ünde erkenden uyanıp maçları izliyordum. Bu maçların bütün dünyada yayınlandığını görmek, ne kadar özel bir şeyin içinde olduğunuzu hatırlatıyor” dedi.  

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.