Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Netflix, 4,5 milyon dolar ödüllü Squid Game yarışması çekiyor

Dijital video platformu Netflix, Güney Kore yapımı “Squid Game” dizisinden esinlenen bir yarışma programı başlatacaklarını duyurdu. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 456 katılımcının yarışacağı yarışmada kazanan, 4,5 milyon dolarlık ödülün sahibi olacak.

Dijital video platformu Netflix, Güney Kore yapımı “Squid Game” dizisinden esinlenen bir yarışma programı için katılımcı başvurularını almaya başladı.

“Squid Game” dizisindeki yaşam ve ölüm temalı yarışma yerine kaybedenin ödül kazanamayacağı bir format planlayan Netflix, yarışmayı çeşitli ülkelerden katılan 456 katılımcıyla çekecek.

Şirket bugün (15 Haziran) yaptığı açıklamada, yarışmanın “reality show” tarihindeki en kalabalık ekipli ve en büyük para ödüllü yarışma olacağını belirtti.

Katılım şartları neler?

Yarışmaya katılmak için en az 21 yaşında olmak gerekiyor.

Netflix ayrıca, katılımcıların 2023’ün başlarında dört hafta boyunca çekimler için hazır olması gerektiğini belirtti.

Netflix’in katılımcılar için açtığı internet sitesinde katılımcılara üç ülke seçeneği sunuluyor: “Amerika Birleşik Devletleri (ABD)”, “İngiltere” ve “Global.”

Öte yandan Netflix, “Squid Game”in ikinci sezonu için onay alındığını da duyurdu.

Squid Game, Netflix’in en çok izlenen orijinal yapımı olmuştu. Diziyi, ilk 28 günde 111 milyon Netflix kullanıcısı izlemişti.

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.