Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye video mesaj: “Erdoğan’ı uyarıyorum, Bahçeli Cumhur İttifakı’nı kundaklayabilir”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, YouTube hesabı üzerinden paylaştığı videoda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yüklendi. Bahçeli’ye “Sizi kızdırmaya devam edeceğiz, gelecek nesiller sizi örnek almayacak” diye seslenen Davutoğlu, Bahçeli’nin AKP iktidarından önceki koalisyonu bozduğu gibi Cumhur İttifakı’nı da “kundaklayabileceğini” söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu:

“Kürtlerin halet-i ruhiyesini anlayamazsınız”

“Sizin psikolojik sıhhatiniz konusunda ciddi şekilde kaygılıyım. Bir insan nasıl bu kadar öfkeli olabiliyor? Sizin probleminiz dilinizde değil kalbinizde. Sizin probleminiz yalnızlık. Siz insan arasına karışmadığınız, Diyarbakır’a gidemediğiniz için mesela Kürtlerin halet-i ruhiyesini anlayamazsınız.

Siz bizi anlayamazsınız ama ben sizi anlıyorum. Siz daha bir ay önce Antalya’da Yörük Ahmet diye karşılanan birinin Diyarbakır’da Serok Ahmet diye karşılanmasından rahatsızsınız. Siz doğuda ve batıda Kürtler ve Türkler, Sünni ve Aleviler tarafından aynı anda sevilen herkesten rahatsız olursunuz. Sizin zıt kutbunuz olan örgüt de rahatsız olur. Bahsettiğiniz çalıştayla ilgili bir siz rahatsız oldunuz bir de terör örgütü.”

“KCK’ya da kayyumlara da karşıyız”

“Düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı çıkarsınız çünkü sizin gibi düşünen herkes ya hain ya terörist. Anadil Allah’ın insanlara lütfudur. Aynı metinde resmi dilimiz Türkçe diyoruz. Sizin gönlünüz kapalı. Yerel yönetimler ve demokrasi dedik. Biz KCK’ya da kayyumlara da karşıyız.

Bir seçim kazanmak için İmralı’dan mektup getirmeyi meşru gördünüz. Kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ın televizyonlara çıkmasını neredeyse alkışladınız. Cumhuriyetin yüzüncü yılına girerken yepyeni bir anlayışa ihtiyacımız var.”

“Bahçeli Cumhur İttifakı’nı da kundaklayabilir”

“Tarihe başarısız bir lider olarak geçeceksiniz. Yoldaşını yolda bırakan bir lider olarak geçeceksiniz. Sayın Ecevit’i nasıl yolda bıraktığınızı herkes biliyor. Kim o günkü hükümeti kundakladı? Sayın Erdoğan’ı da uyarıyorum. Yakın bir zamanda aynı kundakçılığı Cumhur İttifakı’na yaparsa hiç şaşırmayın. Aslında Sayın Bahçeli bu mesajlarını Erdoğan’a veriyor.”

“Mandacılık nedir?”

“Bir ülkenin ‘aptal olma’ diyen mektubunu sineye çekmek mandacılıktır. Sayın Erdoğan Trump’ın mektubuna sessiz kaldığında niye sustunuz? Daha milletimizin yüreğine düşen 36 şehidin acısı hepimiz yakarken buna vesile olan Moskova’ya gidip kapılarda beklemektir mandacılık.”

“Gelecek nesiller sizi örnek almayacak”

“Sizin asık suratınız da sahici değil. Hiçbir hususta gerçek bir tavır ortaya koyamadınız. Sizi kızdırmaya devam edeceğiz. Bu ülkede kardeşlik egemen olacak. Bu ülkeyi size bırakmayacağız. Buradan aziz milletimize de sesleniyorum: Siz bizi de Sayın Bahçeli’nin bu ülkeye ne felaketler getirdiğini de bilirsiniz. Biz bu ülkenin aydınlık geleceğiyiz. Bu millet etle tırnak gibi bir arada yaşamaya devam edecek. Sayın Bahçeli, siz tarihe siyaset psikolojisi açısından incelenmesi gereken bir vaka olarak geçerken gelecek nesiller sizi örnek almayacak. Kendi dilleriyle, barış diliyle, gerçek anlamda milli bir dille konuşacaklar. Ümit ederim bundan sonra biraz daha sinirlerinize hakim olursunuz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.