Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIVB Voleybol Milletler Ligi: Filenin Sultanları Brezilya’ya kaybetti

FIVB Voleybol Milletler Ligi’nin ikinci haftasındaki ilk maçında bugün (16 Haziran) Brezilya ile karşılaşan A Milli Kadın Voleybol Takımı, güçlü rakibine setlerde 3-1 mağlup oldu. 

Türkiye’den tatsız mağlubiyet

Filenin Sultanları, FIVB Voleybol Milletler Ligi ikinci haftasındaki ilk maçında Brezilya ile kozlarını paylaştı. Filenin Sultanları, Brasília şehrindeki Nilson Nelson Gymnasium Salonu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmaya harika başladı. Blokta etkili Türkiye hücumda Ebrar Karakurt, Meliha İsmailoğlu ve Tuğba Şenoğlu’nun sayıları ile öne fırladı. İyi oyununu sürdüren milliler, seti 25-19 kazanarak 1-0 öne geçti.

Cansu Özbay’ın Gabi Guimaraes’e yaptığı blok:

İlk seti kazanan Türkiye, ikinci sete de fırtına gibi başladı. Ebrar Karakurt’un Brezilya savunmasına zor anlar yaşattığı bu bölümde Filenin Sultanları, 13-8 öne geçmeyi başardı. Ancak maç boyunca manşet almakta zorlanan Türkiye, Brezilya’nın ritim bulmasına neden oldu. Türkiye’nin basit hatalarından faydalanan ev sahibi, yakaladığı 5-0’lık serinin ardından bir daha arkasına bakmadı ve seti 25-23 kazanmayı başardı. 

Ebrar Karakurt’un harika plasesi:

Brezilya, ikinci seti kazanmasının ardından büyük moral buldu. Gabi Guimaraes’in sayıları ile etkili olan Brezilya, büyük çekişmeye sahne olan üçüncü seti de 25-23 kazanarak maçta 2-1 öne geçti. Türkiye’nin kaybettiği her iki sette de maç puanında servisi dışarı atması dikkatlerden kaçmadı. 

Momentumu tamamen arkasına alan Brezilya, son sette Gabi ve Ana Carolina da Silva ile etkili oldu. Son bölümde Türkiye’nin geri dönüşüne izin vermeyen Sambacılar, seti 25-23; karşılaşmayı ise 3-1 kazandı. Gabi, kaydettiği 21 sayı ile Brezilya’yı galibiyete taşıyan isim oldu. Ebrar Karakurt ise 22 sayı ile maçın en skoreri olmayı başardı. 

Voleybol Miletler Ligi’nde A Milli Kadın Voleybol Takımı, beşinci maçında ikinci mağlubiyetini aldı. Milli takımın maç programı (TSİ) şöyle:

18 Haziran – 00.00 / Sırbistan-Türkiye

19 Haziran – 00.00 / Almanya-Türkiye

20 Haziran – 22.00 / Güney Kore-Türkiye

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.