Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim örgütleri Milli Eğitim Bakanı Özer’e karnesini verdi – Özer, Cemaat ve vakıflara destekten 100, kamu okullarına ödenekten 0 aldı 

Eğitim Sen Ankara Şubeleri, Birlik Sendikası Öğretmen Bürosu ve Veli-Der, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e karnesini verdi. Bakan Özer, cemaat ve vakıflara destek, çocuk emeği sömürüsü, eğitimin ticarileşmesi, ücretli öğretmeni sömürüden 100 aldı. Bakan; öğretmene değer verme, laik ve bilimsel eğitim, kamu okullarına ödenek, özel sektör öğretmenlerine destek, öğretmen ataması için çalışma ve demokratik yönetim sürecinden ise sıfır aldı. 

Eğitim örgütleri, karne günüde Milli Eğitim Bakanlığı önünde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in karnesini açıkladı. Karnede, Bakan Özer’in sınıfı burjuva, bölümü özel okul olarak yer aldı. 

Sınıf öğretmenin öğrenci hakkındaki görüşünde ise ifadelere yer verildi: “Laik ve bilimsel eğitimi dinamitleyen cemaat vakıfları ile işbirliğine son vermelisin. Kariyer basamakları ile öğretmenleri ayrıştırmayı ve yarıştırmayı bırakmalısın. Kamusal eğitim için daha fazla çalışma yapman gerekmektedir. MESEM’ler aracılığıyla çocuk emeği sömürüsüne yol açacak uygulamaları sonlandırmalısın.”

MEB’in karnesi kırıklarla dolu

Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Köklü, eğitim örgütleri adına basın açıklamasını okudu. Köklü, “MEB’in karnesi, her dönem olduğu gibi, geçtiğimiz dönem için de tamamen kırıklarla doludur. Bir milyondan fazla eğitim emekçisinin ekonomik, sosyal ve mesleki sorunlarını çözmek için yıllardır adım atmayanların, öğretmenlerin gerçek sorunlarını görmezden gelenlerin hamasi nutuklarını daha fazla dinlemek istemiyoruz” dedi. 

“Eğitim sisteminin gerilediğinin farkındayız”

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, “Engelli çocuklar, kız çocuklar için yapılanlar geriledi. Öğrenciler için yapılan eşitsizlikler artık öğretmenlerimiz için de geçerlidir. Sözleşmeli öğretmenle kadrolu öğretmen eşit durumda değildir. Peki bu Milli Eğitim Bakanlığı dünya kadar vergimizi alırken çocuklar için eğitim emekçileri için ne yapmıştır? Bir yıl içerisinde eğitim sisteminin gerilediğinin farkındayız” diye konuştu.

Nejla Kurul

Birlik Sendikası’ndan Nihal Soycan ise, “MEB’e soruyoruz: Şimdiye kadar binlerce öğretmenin zorla alınan istifalarını görmezden gelirken, öğretmenlerin bu durumda seslerini yükseltmeleri, bir araya gelmelerini daha ne kadar görmezden geleceksiniz. MEB’in göz ardı etme tutumunu reddedeceğimizi ilan ediyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.