Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yeneroğlu açıklaması: “Teşkilatımıza yönelik düşmanlığı herkesçe bilinen milletvekili”

Emniyet Genel Müdürlüğü, Somalili Mohamed Isse Abdullahı’nın Ankara-Kızılay’da işlettiği dükkâna tabela asılması sırasında yaşanan müdahaleye itiraz ederek bir polis amiriyle tartışan DEVA Partisi Genel Başkanı Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu hakkında açıklama yaparak suç duyurusunda bulundu. Yeneroğlu ise hedef gösterildiğini belirterek, “Başıma bir şey gelirse bu durumdan İçişleri Bakanı sorumludur” dedi.

Geçen cuma (17 Haziran) yaşanan tartışma sırasında bir polis amiri, Yeneroğlu’na, “Ahlaksız, lan sus, senin gibi tiplere ne olacağı belli” demişti. 

Emniyet Genel Müdürlüğü bugün (19 Haziran) konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

Açıklamada Yeneroğlu için “Teşkilatımıza yönelik düşmanlığı herkesçe bilinen milletvekili”  ifadeleri kullanıldı. 

Polisin tabela kurallarına uyulmadığı için müdahalede bulunduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“‘Yabancı dilde ifadenin yer aldığı tabelalarda yabancı dildeki ifadeler Türkçe ifadelerin %25’ini geçmeyecek büyüklükte puntolarla yazılması gerekmektedir’ hükmü doğrultusunda işlem yapılmak istenirken, içeride bulunan milletvekili dışarı çıkarak, polislerimizin kanuna ve hukuka uygun olarak yaptığı işlemi provoke ederek engellemeye çalışmıştır. Söz konusu milletvekilinin hukuki çerçevede yapılan bu işlemi, işyeri sahibinin uyruğuna bağlayarak siyasi bir zemine çekmeye çalışarak ırkçılık yapıldığını iddia etmesi de ayrı bir garabettir.”

“Olaya personelimizce doğru şekilde müdahale edilmiştir”

Yeneroğlu’na hakaret eden polis için gerekli uyarının yapıldığını belirten Emniyet Genel Müdürlüğü, açıklamasında polisin sabırlı olduğunu öne sürdü:  

“Denetim esnasında polisimize hem fiziksel hem sözlü hakaretlerde bulunmuştur. Milletvekilinin bu hakaretlerine ekiplerimiz tarafından sabırla karşılık verilmiş ve hukuka aykırılık oluşturan olaya personelimizce doğru şekilde müdahale edilmiştir. Ancak milletvekilinin hakaretlerini ısrarla devam ettirmesi ve parmak sallayarak personelimizi tehdit etmesi üzerine bir polis amirimiz istemediğimiz bir şekilde karşılık vererek, nahoş bir kelime kullanmıştır. Sadece kullandığı bu kelime bizi üzmüş olup, konuyla ilgili tahkikat başlatılmış ve ilgili personele gerekli uyarılarda bulunulmuştur. Bununla birlikte söz konusu milletvekili hakkında görevi başındaki memura yönelik tahrik, hakaret ve tehdit gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacaktır.”  

Yeneroğlu: “Başıma bir şey gelirse bu durumdan İçişleri Bakanı sorumludur”

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya Yeneroğlu sosyal medyadan tepki gösterdi. 

Kendisinin hedef gösterildiğini belirten Yeneroğlu şunları yazdı: 

“Gerçekten kan dondurucu! Ülkemde beni korumakla mükellef olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hedef gösterilebileceğimi hiç tahmin etmezdim. Ben yalnız dolaşan bir insanım. Bundan sonra başıma bir şey gelirse bu durumdan İçişleri Bakanı sorumludur. Hukuk içinde görevini yapan emniyet teşkilatı mensuplarına saygım sonsuzdur. Ama ülkemi polis devletine dönüştürmeye çalışan İçişleri Bakanı başta olmak üzere görevini kötüye kullanan kişilerin tehditlerini aldırmadan milletimin hakkını ve anayasal düzeni savunmayı sürdüreceğim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.