Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Teksas’ta 19’u çocuk, 21 kişinin öldürüldüğü Robb İlköğretim Okulu yıkılıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletine bağlı Uvalde şehrinin belediye başkanı Don McLaughlin, 18 yaşındaki silahlı bir saldırganın 19 çocuk ve iki öğretmeni öldürdüğü Robb İlköğretim Okulu’nun yıkılacağını açıkladı.

Uvalde Belediye Başkanı Don McLaughlin, bu açıklamasını bölge sakinleri ile silahlı saldırı hakkında düzenlenen bir konsey toplantısı sırasında paylaştı. Okulun ne zaman yıkılacağını söylemeyen McLaughlin, “Bu konuyu müfettişler ile konuştum. Anladığım kadarıyla karar, okulun yıkılacağı yönünde. Bir çocuktan ya da öğretmenden o okula geri dönmesini asla isteyemezsiniz” dedi.

Robb İlköğretim Okulu

Teksas Senatörü Roland Gutierrez, geçen ay basına verdiği demeçte, ABD Başkanı Joe Biden’ın da okulun yıkılmasını önerdiğini söylemişti.

Robb İlköğretim Okulu’nun ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda okuyan 600’e yakın öğrencisi bulunuyor.

Yıkılan ilk ilkokul değil

Robb İlköğretim Okulu, silahlı saldırının ardından yıkılan ilk okul olmayacak. 14 Aralık 2012’de 20 yaşındaki Adam Lanza, ABD’nin Connecticut eyaletinde bulunan Sandy Hook İlkokulu’na düzenlediği saldırda 26 kişiyi öldürdükten sonra intihar etmişti. Toplu saldırıdan sonra bina yıkılmış ve aynı araziye yeni bir okul inşa edilmişti.

Ne olmuştu?

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Uvalde şehrinde yer alan Robb İlköğretim Okulu’na 24 Mayıs’ta, 18 yaşındaki Salvador Ramos tarafından silahlı saldırı düzenlenmiş ve saldırıda 19 çocuk ve iki yetişkin hayatını kaybetmişti.

Uvalde polisi saldırgan okula girdikten sonra dışarıda bekleyen ailelerin ısrarına rağmen 1 saat 17 dakika boyunca saldırgana müdahale etmediği için eleştirilerin odağındaydı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.