Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en büyük basın grubu News Corporation’ın başkanı Rupert Murdoch ile aktris Jerry Hall boşanıyor

Dünyanın en büyük basın grubu News Corporation’ın başkanı Rupert Murdoch ve aktris Jerry Hall boşanma kararı aldı.

New York Times’da dün (22 Haziran) çıkan alan habere göre, Avustralya’nın en büyük basın grubu News Corporation’ın başkanı Rupert Murdoch ve aktris Jerry Hall boşanıyor.

Murdoch ve Hall, Mart 2016’da Londra’da evlenmişti. 

Murdoch’ın sözcüsü Bryce Tom konu ile ilgili konuşmayı reddetti. 65 yaşındaki Hall’un temsilcisi de konu hakkında yorum yapmadı.

Daha önceki üç evliliğinden altı çocuğu var

Murdoch, birlikteliklerinden bir kızları olan ilk eşi uçuş görevlisi Patricia Booker’dan 1966 yılında boşanmıştı. Avustralyalı milyarder, üç çocuğunun olduğu İskoç eşi gazeteci Anna Murdoch Mann’den 1999’da ayrılmıştı. Murdoch’ın 14 yıllık evliliği ardından 2104’te boşandığı girişimci Wendi Deng’den ise iki kızı var.

Forbes dergisine göre Murdoch, net değeri 17.7 milyar dolar olarak tahmin edilen dünya çapında varlıkları olan ve genişleyen bir medya imparatorluğunun sahibi.

Murdoch, Fox Film ve televizyon stüdyolarını ve diğer eğlence varlıklarını ise Mart 2019’da 71,3 milyar dolarlık bir anlaşmayla Walt Disney şirketine satmıştı.

Derleyen: Berkcan Tuner

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.