Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Asgari ücret hafta sonuna kadar belli olacak, kararı Erdoğan açıklayacak

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması ve yeni asgari ücretin belirlenmesi konusunda talimat verdiğini söyledi. Erdoğan, komisyonun çalışmalarını hafta sonuna kadar bitireceğini belirterek, “NATO görüşmelerimizden döner dönmez bunu milletimizle, işçilerimizle paylaşma fırsatı bulacağız” dedi. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Ekonomideki gelişmeler karşısında memur, emekli ve işçilerin enflasyona ezdirilmemesi konusunda adım atacaklarını vurgulayan Erdoğan, “Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir” dedi.

“Asgari ücret çalışmaları hafta sonuna varmadan bitecek”

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun hafta sonuna kadar yeni asgari ücreti belirleyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesi dönüşünde yeni asgari ücreti açıklayacağını duyurdu. Erdoğan, “Çalışma bakanım Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile bir araya gelecek bu çalışmayı bu hafta sonuna varmadan bitirecekler. NATO görüşmelerimizden döner dönmez bunu milletimizle, işçilerimizle paylaşma fırsatı bulacağız” diye konuştu.  

Cumhurbaşkanlığı ödeneği ek bütçeden çıkarılacak

Ek bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını istediğini belirten Erdoğan şöyle konuştu:

“Bizim sistemimizde cumhurbaşkanı maaşı aynı zamanda emekli milletvekilleri ve eski cumhurbaşkanları ile merhum cumhurbaşkanlarının hak sahibi ailelerine yapılan ödemelerin göstergesidir. Kılıçdaroğlu’nun aldığı iki maaştan biri olan emekli milletvekili maaşı, cumhurbaşkanı ödeneğine endekslidir. Yol açacağı mağduriyetler nedeniyle maaşımızla ilgili bir tasarrufta bulunmak mümkün olmuyordu. Ancak son ek bütçe görüşmelerinde muhalefet tarafı işi öyle zıvanadan çıkardı ki artık bu mihneti daha fazla taşımamız mümkün değildir. TBMM’ye çağrıda bulunmak istiyorum: Ek bütçenin genel kuruludaki görüşmelerinde cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum. Kılıçdaroğlu başta olmak üzere kimsenin mağduriyete uğramaması için de gündeme gelecek ilk kanun teklifinde emekli milletvekillerinin maaşlarının başka bir formüle göre düzenlenmesi yerinde olacaktır. Böylece Kılıçdaroğlu’nun aldığı iki maaş, cumhurbaşkanı ödeneğini geçmiş olacağı için artık kendisi bu bilgileri yalan yanlış gündeme getirip kamuoyunu boşuna meşgul etmez.”

Bayram tatili dokuz gün, 20 bin öğretmen ataması yapılacak

Erdoğan Kurban Bayramı tatilinin dokuz gün olduğunu açıklayarak, memur maaşlarının kurban bayramı öncesinde, 8 Temmuz’da ve zamlı halleriyle ödeneceğini söyledi. Erdoğan, öğretmen atamaları konusunda da “Bu yıl için söz verdiğimiz 20 bin yeni öğretmen ataması ile ilgili süreç önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılacak” dedi.

Suriye’ye harekât

Erdoğan, Irak ve Suriye sınırından Türkiye’ye yönelik saldırılarından kalıcı olarak bitirilmesi için yapılan operasyonların sürdüğünü belirterek, “Suriye sınırımızda oluşturmaya başladığımız güvenlik koridorunun eksiklerini tamamlamayla ilgili hazırlıklarımız biter bitmez orada da yeni harekâtlara başlayacağız” diye konuştu.

Marmaris yangını ve Kılıçdaroğlu

Marmaris’te yaşanan orman yangınlarına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan şunları söyledi:

Yangına 13’ü uçak, 44’ü helikopter, üçü insansız hava aracı olmak üzere toplam 60 hava aracı, 613 arazöz ve su ikmal aracı, 203 iş makinesi, beş bin 700’e yakın personel, iki bin 100 üzerinde gönüllü ile müdahale edilmiştir Bay Kemal. Tabii yavruların, ortakların var onlar da ne yapıldığını kimlerle yapıldığını böylece tekrar duysunlar. Muğla’da büyükşehir belediyesi sende. Acaba ne yaptınız? Ne gibi bir çalışma ortaya koydunuz? Büyükşehir belediyelerinin itfaiyesi yok mu? Biz burası CHP belediyesi demedik, atılması gereken adımları attık.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.