Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan Türk Ocağı açıklaması: “Kimse bulunduğu koltuk üzerinden yargıçlığa, savcılığa kalkmasın” 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kendisinin konuşmacı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun davetli olduğu sempozyumun ardından Türk Ocakları Genel Merkezi’nin İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu’nu görevden almasıyla ilgili ilk kez konuştu. İmamoğlu, “Kimse bulunduğu koltuk üzerinden yargıçlığa, savcılığa kalkmasın” dedi.

“Kimse bulunduğu koltuk üzerinden yargıçlığa, savcılığa kalkmasın”

İBB’nin desteğiyle organize edilen “Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları-2”  sempozyumuna CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı İmamoğlu konuşmacı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ise davetli olarak çağırılmasının ardından Türk Ocakları Genel Merkezi, İstanbul Şubesi yönetimini görevden almıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün (29 Haziran) konu ile ilgili ilk kez konuştu.

Süreci üzüntüyle takip ettiğini belirten İmamoğlu, “Bazı kurumlar vardır, topluma mal olmuştur, toplumun farklı kesimleriyle bağ kurmuştur. Uzun yıllar hizmet alanı olan bu tür sivil toplum kuruluşlarının, kimin ne zaman haber aldığını ya da nasıl işbirliğinde olduğunu bazen kimse bilemez. Örneğin 110 yıllık Türk Ocağı ile benim de bir bağım olmuş olabilir. Benim de yakınlarımın geçmişte içinde olduğu bir ortam olabilir. Olabilir derken tahminen konuşmuyorum, mesaj veriyorum buradan. Dolayısıyla benim ruhumda da saygın bir yeri vardır, olabilir. Kimse bulunduğu koltuk üzerinden yargıçlığa, savcılığa kalkmasın. Bu tür kurum ve kuruluşlar, hele hele adının Türk Ocağı olduğu bir yerde, o iki önemli kavramı taşıdığı bir yerde, bu ülkenin sınırları dahilinde, her yerde hizmet etmelidir, herkese sesini duyurmalıdır”  dedi.

Türk Ocakları’nın 2016’da CHP’li Kartal Belediyesi ile de benzer bir işbirliği yaptığını vurgulayan İmamoğlu, Türk Ocakları Genel Merkezi’nin, siyasi söylemlerin etkisi altında kalmış olabileceğini söyledi.

“Bu kararın altında ezilirler”

İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Benim Türk Ocağı’na faydalarım olmuştur. Kimse bunu bilemez. Belki farkındadırlar, merkezine de faydalarım olmuştur. İstanbul gibi başka yerlere de faydalarım olmuştur, yarın da olacaktır. Bu kararın altında ezilirler, ezildiler de zaten. Bence ezildiler. Sesleri bile çıkamayacak bu saatten sonra, yaptıkları işlemle hamle bile yapmamaları lazım. Kendilerine bir çekidüzen vermeleri lazım diye düşünüyorum. Siyasetin etkisi altında kalmasınlar. Yani CHP’nin genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk Ocağı’na gösterdiği hassasiyete ben, şahidiyim, başka bir genel başkan gösterse Türk Ocağı bugün, çok daha rahat, çok daha huzurlu yerlerde olurdu. Orada sanki sadece il başkanına kıvrak bir tarifle mesaj verilen bir durummuş gibi. Kimse bizi kandıracak durumda değil. Orada bu işin sahibi İBB başkanıdır. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, orada da ev sahibidir. Saygıdeğer genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu, bu sürecin destek olanıdır. Diğerleri de misafirlerdir. Bu süreçleri değerlendirilen, bunlara dikkatli olacaklar ve hassas davranacaklar. Süreci yakından takip ediyorum. Ama bir baksınlar, Ekrem İmamoğlu, Türk Ocakları’na sıkıntıda olduklarına yanlarında olmuş mu olmamış mı? Olduğu zaman acaba ne düşündüler, bu kararı alırken ne düşündüler ben, onlara soru soruyorum sadece.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.