Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Kaftancıoğlu sempozyuma katılmıştı: Türk Ocakları İstanbul İl Yönetimi görevden alındı

Türk Ocakları Genel Merkezi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu birlikte katılarak birer konuşma yaptıkları sempozyumu düzenleyen İstanbul il yönetimini görevden aldı.

Türk Ocakları’nın kuruluşunun 110. yıldönümünde İstanbul Şubesi dün (27 Haziran) “Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları-2” başlıklı sempozyum düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) desteğiyle organize edilen sempozyumda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuşmacı olarak yer aldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da etkinliğe katıldı.

Sempozyumdan sonra Türk Ocakları Genel Merkezi’nden art arda iki açıklama yapıldı.

İlk açıklamada, “27 Haziran 2022 tarihinde, İstanbul Şubemizin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlediği bir sempozyum, Türk Ocakları’nın partiler üstü konumunu kesinlikle etkileyemez. Devlete ‘seri katil’ diyenlerin Türk Ocakları toplantılarında boy göstermesi kabul edilemez. Türk Ocakları Genel Merkezi olarak şube başkan ve yöneticilerimizden, bu süreçte yanlış anlamalara yol açabilecek veya iyi niyetli olmayan kişi ve çevrelerin çarpıtmalarına zemin oluşturacak söylem ve eylemlerden kaçınmalarını bir kez daha ihtar ediyoruz” denildi.

İkinci açıklamada ise İstanbul Şubesi’nin görevden alındığı duyuruldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.