Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Kaftancıoğlu sempozyuma katıldığı için görevden alınan Türk Ocakları İstanbul Şube Başkanı Medyascope’a konuştu: “Görüşü bize benzemeyenlere de doğruyu göstermek Türk Ocakları’nın görev alanındadır”

Türk Ocakları’nın kuruluşunun 110. yıldönümünde İstanbul Şubesi dün (27 Haziran) “Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları-2” başlıklı bir sempozyum düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) desteğiyle organize edilen sempozyumda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuşmacı olarak yer aldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da etkinliğe katıldı. Sempozyumdan sonra Türk Ocakları Genel Merkezi’nden art arda iki açıklama yapıldı ve Türk Ocakları İstanbul Şubesi yönetimi görevden alındı.

Haber: Ali Macit, Ali Deniz Çakır 

Türk Ocakları İstanbul Şubesi Başkanı Dr. Cezmi Bayram, konu ile ilgili ilk açıklamasını Medyascope’a yaptı. Bayram, “1927 kurultayına giderken Hasan Ferit Cansever, Türk Ocakları’nın faaliyetleri ile ilgili bir rapor sundu. Bu raporda Türk Ocakları hangi alanda çalışacak derken, ‘Kötü yola düşen kadınların da ıslahı için gayret göstermelidir’ diyor. Bunu genişlettiğimiz zaman, görüşü bize benzemese bile bu insanlara da doğru göstermek, yanlıştan vazgeçirmek ve bunu yapmak Türk Ocakları’nın görevi alanındadır. O yüzden biz, her görüşten insana hitap etmek istiyoruz” dedi. 

Türk Ocakları Genel Merkezi’nin açıklaması hakkında ise bir şey söylemek istemediğini belirten Bayram, “Galip Erdem benim ağabeyim. O, ‘Milliyetçiler arasında açık mektuplaşmak olmaz’ derdi. Ben de mektuplaşmayı doğru bulmuyorum” diye konuştu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.