Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MetroPOLL anketi: İkinci turda Erdoğan’a, Yavaş 18, İmamoğlu 14, Akşener 9, Kılıçdaroğlu 6 puan fark atıyor

MetroPOLL Araştırma “Türkiye’nin Nabzı” anketinin haziran ayı sonuçlarını açıklıyor.

Anket, 26 bölgede 28 ilde 11-15 Haziran’da 2123 kişi ile yapıldı.

Katılımcılara “Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura aşağıda yer alan adaylar kalırsa hangi adaya oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

Anketin sonuçlarına göre, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yarışırsa Erdoğan yüzde 35,6 Yavaş ise yüzde 54 oy alıyor.

Erdoğan, İstanbul Büyüşehir Belediye Başkanı Ekrem ile yarışırsa Erdoğan yüzde 37,7 İmaoğlu ise yüzde 51,7 oy alıyor.

Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yarışırsa Erdoğan yüzde 38,8’de kalırken Akşener ise yüzde 48 oy alıyor.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu işle yarışırsa Erdoğan yüzde 39,8 oy alırken, Kılıçdaroğlu yüzde 46 oy alıyor.

MetroPOLL anketine göre Erdoğan, dört aday karşısında da ikinci turda seçimi kazanamıyor.

Fark ise yüzde yüzde 6 ile yüzde 18 arasında değişiyor.

MetroPOLL’ün bir ay önceki anketine göre AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rakiplerine karşı oy kaybettiği gözlemleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.