Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Demir Yumruk” operasyonu: Erol Evcil’in de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı

Demir-çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu zarara uğratan firmalara karşı 29 ilde yürütülen “Demir Yumruk” operasyonu kapsamında Erol Evcil’in de aralarında olduğu beş kişi tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi, demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren üç suç örgütüne karşı 29 ilde “Demir Yumruk” operasyonu düzenledi. Operasyonda, aralarında Erol Evcil’in de yer aldığı 323 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerden 225’i sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi. 210 şüpheli hakkında da ek gözaltı süresi verildi.

Suç örgütlerinin; “demir-çelik sektöründe fiyat istikrarını bozduğu, tekelleşmeye çalıştıkları, sahte fatura düzenleyerek üçüncü kişiler üzerinden kurdukları paravan şirketlerle haksız kazanç sağladıkları” belirtildi.

15 şüpheli, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi.

Erol Evcil, Tolga Demirel, Hasan Kabuklu, Fırat Ardıç “kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlamasıyla tutuklandı.

Şüpheli Sadun Budinli “kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” ile “suç örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklandı.

10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.