Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sırrı Süreyya Önder’e 301’den hapis istemi – Ceza aldığı ifadeden ikinci kez yargılanıyor


Eski HDP Milletvekili ve İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder hakkında, 4 Kasım 2016’da gözaltına alındığında verdiği ifade nedeniyle “devleti ve hükümeti aşağılamak” suçlamasıyla Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesi uyarınca iki yıla kadar hapis cezası istendi. Önder’e aynı ifade nedeniyle geçen günlerde “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 10 ay hapis cezası verilmişti.

Diyarbakır 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün (6 Temmuz) görülen duruşmaya, eski HDP Milletvekili Sırrı Süreya Önder Önder katılmazken avukatı Serdar Çelebi hazır bulundu. Esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, Önder’in “Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama” suçunu işlediğinin sabit görüldüğünü savunarak, cezalandırılmasını talep etti. Önder’in avukatı Çelebi mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre isterken mahkeme, duruşmayı 21 Eylül’e erteledi.

Önder aynı ifade nedeniyle 10 ay hapis cezası almıştı

Önder’e hakkında açılan başka bir davada aynı konuşmadan dolayı 10 ay hapis cezası verilmişti. Diyarbakır 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 21 Haziran’da görülen duruşmada Önder, “Şaibelerle dolu bir siyasi geçmişe sahip olan Erdoğan emretti diye” sözleri nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.