Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sarallar operasyonu: MHP MYK üyesi Şahin Gürz ve Erdal Acar’ın da aralarında bulunduğu 46 kişi tutuklandı

Sarallar operasyonunda gözaltına alınan 122 şüpheliden 46’sı tutuklandı. Tutuklanan isimler arasında MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Şahin Gürz, MHP Şişli İlçe Başkan Yardımcısı Aziz Zengin, Trabzon Platformu Başkanı Ahmet Köksal Öztürk ve Acar Şirketler Grubu’nun sahibi Erdal Acar da bulunuyor.

İstanbul merkezli 13 ilde Sarallar grubuna yapılan operasyonda gözaltına alınan toplam 122 şüpheli, emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından 6 ve 7 Temmuz tarihlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince “nitelikli yağma”, “kasten yaralama”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” gibi birçok suça karıştıkları belirlenen suç örgütü mensuplarına yönelik yürütülen operasyonda yakalanan 122 zanlıdan adliyeye sevk edilen 91’inin işlemleri tamamlandı.

Savcılığın, 91 şüpheliden 78’ini tutuklama, 12’sini adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle hakimliğe sevk ettiği zanlıların sorguları sabaha kadar sürdü.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, şüphelilerden 40’ının tutuklanmasına, 50’si hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.

Başka suçtan cezaevinde bulunan bir zanlı, ifadesinin alınmasından sonra cezaevine geri gönderildi.

Üç gün içinde Sarallar operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen toplam 46 şüpheli tutuklandı. 75 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Tutuklanan isimler arasında MHP MYK Üyesi Şahin Gürz, MHP Şişli İlçe Başkan Yardımcısı Aziz Zengin, Acar Şirketler Grubu’nun sahibi Erdal Acar, Trabzon Platformu Başkanı Ahmet Köksal Öztürk, şarkıcı Elif Karlı’nın eşi Ahmet Cengiz Karlı, Ali Saral, Altan Saral, Uğur Saral ve Volkan Saral da bulunuyor.

Ünlü isimler ifadeye çağrılmıştı

Polis, bilgilerine başvurmak üzere oyuncular Necati Şaşmaz, Erkan Petekkaya, şarkıcı Aylin Coşkun ve eski futbolcu ve yorumcu Sinan Engin’i ifadeye çağırmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.