Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’nin başbakan adayı ülkesindeki göçmenleri Türkiye’ye göndermek istiyor

İngiltere’de başbakanlık için yarışan Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın ülkesindeki düzensiz göçmenleri Türkiye’ye göndermek istediği iddia edildi.

İngiltere’de Muhafazakar Parti liderliği ve başbakanlık koltuğu için adaylardan biri olan Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın göçmen politikası için Türkiye ile görüşeceği iddia edildi.

The Times’ta yer alan habere göre Truss, başbakan olursa İngiltere’deki göçmenleri Ruanda’dan sonra Türkiye’ye göndermek için girişimlerde bulunacak.

Gelişmeyi doğrulayan Truss’a yakın kaynaklar, İngiliz siyasetçinin alternatif ülkelerinden birinin Türkiye olduğunu belirtirken, Türk yetkililerle henüz bir görüşme yapılmadığını söyledi.

İngiltere’de Boris Johnson yönetimi, Manş Denizi’ni kaçak yollarla geçerek ülkeye gelen düzensiz göçmenleri Afrika ülkesi Ruanda’ya gönderme kararı almıştı.

Ruanda yönetimiyle bu konuda bir anlaşma imzalayan Londra hükümetinin attığı adımlar kamuoyunda tepki çekmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.