Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canlı yayında açtığı “savaşa hayır” pankartıyla dünyanın gündemine oturan Rus gazeteci, Moskova’da gözaltına alındı

Rus gazeteci Marina Ovsyannikova, 14 Mart’ta savaş karşıtı bir pankart ile Rus devlet televizyonu Kanal 1’in ana haber yayınını bölmüş ve bu protesto dünyanın gündemine oturmuştu. Protestonun hemen ardından gözaltına alınan ve serbest bırakılan Ovsyannikova, dün bir kez daha gözaltına alındı.

Rus devlet televizyonu Kanal 1’in 14 Mart’taki ana haber bülteni sırasında “Savaşı durdurun, savaşa hayır” diye bağırarak stüdyoya giren ve elindeki pankartı kameraya tuttuğu protesto ile dünyanın gündemine oturan Rus gazetesi Marina Ovsyannikova, dün (17 Temmuz) Rusya’nın başkenti Moskova’da gözaltına alındı. Ovsyannikova üç saat sonra serbest bırakıldı.

Gazetecinin arkadaşları Telegram hesaplarından paylaştıkları mesajlarında, “Marina gözaltına alındı. Nerede olduğuna dair bir bilgimiz yok” dedi ve Ovsyannikova’nın polis tarafından beyaz bir minibüse bindirildiği görüntüleri paylaştı.

Üç saat sonra serbest bırakıldı

Facebook hesabından iki köpeği ile birlikte fotoğrafını paylaşan Ovsyannikova, “Köpeklerimle yürüyüşe çıktım ve üniformalı bir grup bana yaklaştı. Şimdi ise karakoldayım” diye yazdı. Ovsyannikova, üç saat sonra ise serbest bırakıldığını açıkladı.

Ovsyannikova, birkaç gün önce de Kremlin yakınlarında Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i eleştiren bir pankart taşımıştı.

Ne olmuştu?

Rus gazeteci Marina Ovsyannikova, 14 Mart’ta savaş karşıtı bir pankart ile Rus devlet televizyonu Kanal 1’in ana haber yayınını bölmüş ve bu protesto dünyanın gündemine oturmuştu. Protestonun hemen ardından gözaltına alınan Ovsyannikova daha sonra serbest bırakılmıştı.

Tüm risklere rağmen Rusya’da kalmaya karar veren 43 yaşındaki Ovsyannikov, Alman gazetesi Die Welt tarafından işe alınmıştı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.