Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Usulsüzlüklerle gündeme gelmişti – AKP’li meclis üyeleri rest çekti, Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı istifa etti


Mardin’in merkez Artuklu ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa ettiğini duyurdu. Daha önce HDP’li meclis üyelerinin denetim raporu hazırlanmasıyla ilgili önergelerine destek veren AKP’li meclis üyeleri, usulsüzlükler nedeniyle Tutaşı’nın istifasını istemiş, aksi halde kendilerinin istifa edeceğini açıklamıştı.

Büyükşehir olmadan önce iki dönem Mardin Belediye Başkanlığı yapan ve son yerel seçimde merkez Artuklu ilçesinde AKP’den belediye başkanı seçilen Abdulkadir Tutaşı, sağlık sorunları gerekçesiyle istifa ettiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tutaşı, “Saygıdeğer hemşerilerim, yürütmekte olduğum Mardin/Artuklu Belediye başkanlığı görevimden sağlık sorunları nedeniyle affımı istemi bulunmaktayım. Bundan sonraki siyasi hayatıma partimin bir neferi olarak devam edeceğimin bilinmesini isterim. Hepinize selam, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

https://twitter.com/AKadirtutasi/status/1551807185373601794?s=20&t=ZqnIMFbGpiGd04tbPSjeGA

AKP’li 12 meclis üyesi istifa edeceklerini açıklamıştı

AKP’li 12 belediye meclisi üyesi, mecliste yaşanan kavgalar ve denetim raporunda ortaya çıkan usulsüzlüklerin ardından Tutaşı’nın istifasını istemişti. AKP Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç ile görüşen 12 AKP’li meclis üyesi, Tutaşı’nın görevden alınmasını aksi halde kendilerinin istifa edeceğini söylemişti. Meclis üyelerinden beklemeleri istenmiş ve müfettişlerin gittiği Mardin’de yaşanan yaşananlar sonrası Tutaşı’nın Ankara’ya çağrıldığı belirtilmişti.

Usulsüzlerle gündeme gelmişti

Artuklu Belediye Meclisi’nde kavgaya neden olan denetim raporu, usulsüzlükleri ortaya çıkarmıştı. Üç AKP’li ve iki HDP’li meclis üyesi ile iki bağımsız bilirkişi tarafından hazırlanan denetim raporunda, yemek bedeline karşı asfalt ve kilit taşı işi yapıldığına dair fatura düzenlendiği, yoksullara verilmek için alınan yemek kartlarının büyük kısmının ise meclis üyelerine dağıtıldığı belirtilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.