Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’li meclis üyeleri HDP’nin önergesine destek verince Artuklu Belediye Meclisi’nde kavga çıktı

Mardin-Artuklu Belediye Meclisi toplantısında, HDP’nin önergesine AKP’li Meclis üyeleri de destek verince önerge 10’a karşı 11 oyla kabul edildi. Bunun üzerine başlayan tartışma kavgaya dönüştü. HDP Meclis Grup Sözcüsü Mehmet Ali Amak, önergelerine destek veren ya da çekimser kalan AKP’lilerin de saldırıya uğradığını söyledi.

HDP’nin önergesi bir AKP’li üyenin de oyuyla kabul edildi

Mardin’in Artuklu ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, iki HDP ve üç AKP’liden oluşan beş kişilik Mali Denetim Komisyonu üyeleri için “Hiçbiri maliyeci değil, hiçbiri inşaatçı değil” diyerek denetim yapmalarına karşı çıktı. Bunun üzerine HDP, yeminli bir mali müşavir ve defterdarlıktan bir görevlinin denetime eşlik etmesi için önerge verdi.

20 AKP’li, 10 HDP’li ve 1 MHP’li üyeden oluşan belediye meclisindeki oylamada HDP’nin önergesi 10’a karşı 11 oyla kabul edildi. 20 AKP’li meclis üyesinden biri, HDP’nin önergesinin kabul edilmesi yönünde oy kullanırken, bazı AKP’li meclis üyeleri de çekimser kaldı.

HDP’nin önergesinin kabul edilmesi üzerine önce tartışma, sonra da kavga çıktı. Belediye Başkanı Tutaşı’na yakın bazı meclis üyeleri ve belediye çalışanlarının kavga sırasında hem HDP’li meclis üyelerine hem de çekimser oy kullanan AKP’li meclis üyelerine küfür ettikleri ve fiziki saldırı girişiminde bulundukları belirtildi.

HDP’li Amak: “Hem bize hem de istedikleri gibi oy vermeyen AKP’li meclis üyelerine saldırdılar”

HDP’nin Meclis Grup Sözcüsü Mehmet Ali Amak, “Bizim önergemiz bir AKP’linin desteği ve büyük çoğunluktaki AKP’lilerin çekimser kalması ile kabul edilince hem bize hem de istedikleri gibi oy vermeyen AKP’li meclis üyelerine saldırdılar. Başkan Tutaşı, belediye meclisinin oyçokluğu ile aldığı kararı kabul etmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine tartışma ve kavga çıktı” diye konuştu

“Belediye başkanı denetlenmek istemiyor”

AKP’li tüm meclis üyelerinin Tutaşı’nın yanında yer alması durumunda yapılan usulsüzlüklerin üstünün örtüleceğini söyleyen Amak, “AKP’nin içinde yapılan usulsüzlükleri kabul etmek istemeyen arkadaşlar, bu önergeye destek verdi. Belediye başkanı hiçbir şekilde denetlenmek istemiyor. Sorun buradan çıkıyor” dedi.

HDP’li meclis üyeleri hukuki yollara başvurmaya hazırlanıyor

Artuklu Belediye Meclisi’nin HDP’li üyeleri, yazılı bir açıklama yaparak meclis üyelerine hakaret eden ve fiziki saldırı girişiminde bulunan kişiler hakkında belediyenin gerekli işlemleri yapmaması durumunda hukuki yollara başvuracaklarını belirtti. Açıklamada, yaşananların meclisin denetim görevini yerine getirmesinin engellemeye çalışılmasının açık bir göstergesi olduğu vurgulandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.