Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu türbe açılışında konuştu: “Çılgın proje kavramı değişti”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Miras ekiplerinin bir yıllık süreçte restore ettiği Fatih’teki Seyyid-i Velayet ve Asude Hanım türbelerinin açılışında konuştu. İmamoğlu, “Çılgın proje kavramı değişmiştir. Çılgın proje kavramı, bu şehrin ve bu ülkenin, öncelikli olarak insanına hizmet etmek demektir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı bünyesindeki İBB Miras, Fatih’in Cibali Mahallesi’nde bulunan harap haldeki Seyyid-i Velayet ve Asude Hanım türbelerini restore etti. 26 Temmuz 2021’de başlayan restorasyon çalışmaları, tam bir yılda tamamlandı. Türbenin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un büyüleyici bir şehir olduğunu belirterek, “İnsan böyle bir şehirde, böyle bir zenginlik ve böyle bir kültürel varlığın içerisinde yaşamanın, ona hizmet etmenin büyük bir onuru ve gururunu hissediyor” dedi.

“‘Çılgın proje’ kavramı değişti

‘Çılgın proje’ kavramının artık değiştiğini söyleyen İmamoğlu, “Çılgın proje kavramı, bu şehrin ve bu ülkenin öncelikli olarak insanına hizmet etmek demektir. Maneviyatına hizmet etmek demektir. Daha bilgili, akılla, bilimle geleceğe yürüme noktasında, o güzel nesil çocuklarımızın ve gençlerimizin önünü açmak demektir. Burada bugün, işte o güzel projelerden bir tanesini hayata geçirmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

Çocuklara seslendi

İmamoğlu, açılışa katılarak kendisini dinleyen mahalleli çocuklara ise şu cümlelerle seslendi:

“Güzel yürekli ve güçlü iradesi olan güzel çocuklarımızın da burayı o eserlerden öğrenmelerini elbette arzu ediyorum. Öğrenen, bilgiyle donanan, akılla ve bilimle geleceğe bakan her çocuğumuz, inanın ki vicdanlı bir biçimde, geçmişine de en kuvvetli şekilde sahip çıkacak nesiller olacaktır. Körü körüne değil, hurafelerle değil, sağdan soldan işittikleriyle değil, gerçek kaynaklarından elde ettikleri verilerle hareket ettiklerinde çok sağlıklı bir nesil yetiştireceğimizden hiç kuşkumuz yok.”

Gülizar Gürkan ile buluştu

Seyyid-i Velayet Türbesi’nde ocak ayında incelemelerde bulunurken Ekrem İmamoğlu’na sevgi gösterisinde bulunduğu için sosyal medyada eleştirilen mahalle sakini Gülizar Gürkan, türbenin açılışında İBB Başkanı ile tekrar buluştu.

Gülizar Gürkan, “Tabii ki ben senin yanındayım. Benim evde kimsem yok. Ben sizin peşinizde dolanacağım. Bizim mahalleli beni sevmiyor. Sevmesinler ya, beni kimse sevmesin” dedi. Gürkan’ın “Ben seni neden seviyorum? Bu ölmüşlere sahip çıktın” sözlerine İmamoğlu, “Yarın sabah anneme gideceğim kahvaltıya, iki aydır görmüyorum. Ona sarılacağım ve diyeceğim ki: ‘Senin gibi birine sarıldım’” diyerek yanıt verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.