Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB’nin işten çıkardığı çalışanlar eylemde: “İmamoğlu kamuoyu önünde özür dilesin”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İBB’de 557 terörist var” sözleri üzerine işten çıkardığı çalışanlar, Saraçhane Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Fatma Gül Eryıldız Şenyılmaz, haksız bir biçimde işten atıldıklarını belirterek, “İçişleri Bakanı’nın spekülatif açıklamalarıyla başlayan cadı avı, masumiyet karinesi gibi hukukun en temel ilkelerinin çiğnendiği korkunç bir boyut kazandı” dedi.

Haber: Ayşegül Karagöz & Baran Yalçınkaya

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından aralarında Barış Akademisyenleri’nin de bulunduğu işlerine son verilen İBB çalışanları, Saraçhane’deki İBB binası önünde eylem yaptı.

İşten çıkarılanlar adına konuşan Fatma Gül Eryıldız Şenyılmaz, “Yakın zamanda güvenlik soruşturmaları bahane edilerek pek çok İBB çalışanı yasal hakları da gasp edilerek işten çıkarıldı” dedi ve Saraçhane’deki İBB binası önünde süresiz oturma eylemine başladıklarını duyurdu.

“İBB yöneticilerinin kendilerine yönelecek olası tehditleri savuşturmak için mesai arkadaşlarını feda etme tutumlarının, AKP iktidarının sınır yoklama stratejisine hizmet ettiğini görmesi gerekmektedir” diyen Şenyılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Kod 42, 25 ve 2 gibi işçinin somut olarak hiçbir hak alamadığı kodlar ile işinden edilen işçiler olarak biz, İBB yönetiminin bu pervasız tutumunun karşısında mücadelemizi sürdüreceğiz. Üç talebimiz karşılanana kadar, bugün 28 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 12.00 itibarı ile, İBB Saraçhane binası önünde süresiz oturma eylemine başladığımızı duyurmuş oluyoruz.”

Basın metnini okuyan Şenyılmaz, taleplerini ise şöyle sıraladı:

  • Haksız uygulamalar nedeniyle yaşatılan mağduriyetler için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kamuoyu önünde özür dilemesi,
  • Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan bütün çalışanların koşulsuz şartsız işe iade edilmesi,
  • İBB’deki hukuksuz işten çıkarmaların sona ermesi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.