Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canlı yayında açtığı “savaşa hayır” pankartıyla dünyanın gündemine oturan Rus gazeteciye para cezası

Rus gazeteci Marina Ovsyannikova, 14 Mart’ta savaş karşıtı bir pankart ile Rus devlet televizyonu Kanal 1’in ana haber yayınını bölmüş ve bu protesto dünyanın gündemine oturmuştu. Ovsyannikova’ya Rus ordusunu itibarsızlaştığı gerekçesiyle 50 bin ruble para cezası verildi.

Rus devlet televizyonu Kanal 1’in 14 Mart’taki ana haber bülteni sırasında “Savaşı durdurun, savaşa hayır” diye bağırarak stüdyoya giren ve elindeki pankartı kameraya tutarak gerçekleştirdiği protesto ile dünyanın gündemine oturan Rus gazeteci Marina Ovsyannikova’ya “Rus ordusunu küçük düşürdüğü” gerekçesiyle 50 bin ruble (14 bin Türk Lirası) para cezası verildi.

Mahkemede konuşan Ovsyannikova, “Burada olup bitenler çok absürt. Savaş, korku, kan ve utançtır” dedi ve ekledi: “Bu duruşma bana ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşı çıkan herkese gözdağı vermek için tasarlandı.”

Marina Ovsyannikova

Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal ettikten sonra bir süre sonra “silahlı kuvvetleri itibarsızlaştırmaya” karşı bir yasa çıkarmıştı. Ovsyannikova bu yasayı çiğnemek ile suçlandı.

Ovsyannikova, duruşmanın ardından gazetecilere verdiği demeçte, “Beni korkutmayı başaramadılar. Daha önce olduğu gibi savaşa karşı çıkmaya devam edeceğim” dedi. Ovsyannikova, kendisine verilen para cezasına da itiraz edeceğini söyledi.

Ne olmuştu?

Rus gazeteci Marina Ovsyannikova, 14 Mart’ta savaş karşıtı bir pankart ile Rus devlet televizyonu Kanal 1’in ana haber yayınını bölmüş ve bu protesto dünyanın gündemine oturmuştu. Protestonun hemen ardından gözaltına alınan Ovsyannikova daha sonra serbest bırakılmıştı.

Tüm risklere rağmen Rusya’da kalmaya karar veren 43 yaşındaki Ovsyannikov, Alman gazetesi Die Welt tarafından işe alınmıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.