Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hümeyra Pamuk ile Biden yönetiminin dış politikası ve Türkiye ile ilişkileri üzerine söyleşi

Reuters haber ajansının ABD Dışişleri Bakanlığı muhabiri Hümeyra Pamuk ile Biden yönetiminin Türkiye ile ilişkilerini konuştuk. Pamuk, Türkiye’nin ABD’den satın almak istediği F-16 savaş uçakları konusunda üç konudaki gelişmeleri yakından izlemek gerektiğini söyledi: 1) Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini parlamento onayına ne zaman sunacağı, 2) ABD Temsilciler Meclisi’nin kabul ettiği F-16 satışları konusunda Türkiye’den Yunanistan’ın hava sahasını ihlal etmeyeceğine dair güvence talep eden yasa değişikliğinin Senato’da nasıl ele alınacağı, 3) Kasım ayındaki ara seçimler ertesinde Senato’daki görev değişikliklerinin Türkiye lehine olması… Hümeyra Pamuk’la Türkiye’nin Rusya ile ilişkilerinin Vaşington’da nasıl izlendiğini, Ankara’nın Suriye’yle ilişkilerini yeniden tesis etme girişimlerini ve Halkbank davasını da konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.