Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da sağanak yağış – Bir kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı, AFAD binasının kaplamaları koptu

Fotoğraf: Barış Yalınkılınç

Ankara’da saat 16.30’da başlayan sağanak yağış ve fırtına sonucunda bir kişi hayatını kaybetti, altı kişi ise yaralandı. Dördü öğrenci altı yaralı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.  

Ankara’da saat 16:30 başlayan dolu yağışı ve kuvvetli fırtına, ölüm ve yaralanmalara neden oldu. Yenimahalle ilçesinde inşaat kolonunun çökmesi üzerine inşaatta çalışan üç işçi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan üç işçiden birinin öldüğünü Ankara Valisi Vasip Şahin açıkladı. Yaralı iki işçinin tedavisi ise sürüyor.

Çankaya’da ise fırtınanın etkisiyle bir lisenin camları kırıldı ve yaralanan dört öğrenci hastaneye sevk edildi. Dört öğrencinin yaralandığını ise AFAD duyurdu. Kısa süreli fırtınada çok sayıda araç su altında kaldı ve ağaçlar yıkıldı.

Altındağ’da Ulu Cami’nin minaresi fırtınanın etkisiyle çöktü. AFAD Başkanlığı binasının kaplamalarında kopmalar meydana geldi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye ekiplerinin teyakkuzda olduğunu belirterek, yurttaşları risklere karşı uyardı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.