Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muharrem İnce, seçim gecesi nerede olduğunu yine açıklamadı

Kamera & Kurgu : Furkan Erdem

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dün (16 Ağustos), “Muharrem İnce seçim gecesi nerede olduğunu, ne yaptığını açıklıyor“ duyurusu yapmasına karşın, bugün yaptığı basın toplantısında 24 Haziran 2018 günü yapılan seçimin oy sayımı sürerken, gece nerede olduğu ve ne yaptığına ilişkin bilgi vermedi. Seçim gecesi, aralarında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın da bulunduğu 50 kişinin yanında olduğunu söyledi ve CHP’yi suçladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile arasında yaşanan “Seçim gecesi” tartışmalarının ardından bugün partisinin genel merkezinde bir basın açıklaması yaptı. Muharrem İnce, seçim gecesi yaşadıklarına ilişkin “Ben, onlar sandıkları korurken miting yapacaktım. Ben görevimi yaptım. Sandıkları da onlara bıraktım. CHP’nin sistemi saat 21:00’de çöktü. Yani beni satmışlar” açıklamasının da yer aldığı bir video izletti. 

“Her ay belediyelere kaç TL fatura kesiyorsun”

Muharrem İnce, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a yönelttiği soruların yanıtsız kaldığını belirterek, “Bu arkadaşlarla beni kanalına çıkart Merdan” diye seslendi ve şunları söyledi:

“İktidar medyası kamudan fonlanıyor. Bunlara yandaş medya diyoruz. Bir de bunun yanında sol havuz medyası var. Bunlar da Hazine ve belediye kaynaklarından geçiniyorlar. Hangi belediyeye fatura kestiğini soruyorum, bana ‘Sarayın muhbiri’ diyor. Sana soru soramayacak mıyım? Her ay belediyelere, genel merkezlere kaç Türk Lirası fatura kesiyorsun?

“Bu arkadaşlarla beni kanalına çıkart”

2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığı 24 Haziran Pazar günü oy sayımı sürerken aralarında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün de bulunduğu 50-60 kişiyle birlikte olduğunu söyleyen İnce, o gece nerede olduğu konusunda bir bilgi vermezken, ortaya atılan farklı iddialara ilişkin de bir açıklama yapmadı. Daha önce, “seçim gecesi kaçırıldığı, susturulduğu ve açıklama yapamayacak durumda olduğuna” yönelik iddialar ortaya atılmış ve bunlar, İnce tarafından yalanlanmıştı. 

“Biz bu besleme medya düzenine karşıyız”

Yanardağ’ın, “Fon alan gazeteciler bağımsız gazeteci olamaz” açıklaması yaptığını belirten İnce, “Belediyelerden beslenenler bağımsız gazeteci olur mu? Haraca bağlamışsınız ya. Adına da maaş demiyorlar. Ücret karşılığı hizmet diyorlar. Biz bu besleme medya düzenine karşıyız. Nerede olursa olsun bu medya düzenini yıkacağız. Aramızda para topladık, kurultay için Halk TV’ye ‘Parasıyla reklam verelim’ dedik, yayınlamadılar. Büyük müşteriyi kaçırmak istemiyorlar. Sevsinler sizin demokratlığınızı, solculuğunuzu” dedi. 

“Adam 2018’de Muharrem İnce tarafından ilk kez sallandı”

Seçim sonuçlarının ardından İsmail Küçükkaya’ya attığı “Adam kazandı” mesajına ilişkin konuşan Muharrem İnce şunları söyledi: 

“Ben bunu memleket için bir beka meselesi görüyorum. Çünkü bu zeka memleket için bir beka meselesidir. Adam 2002’de kazandı, adam 2004’te kazandı, 2007’de kazandı. Adam 2009’da yeniden kazandı. Adam 2010 referandumunu da kazandı. Adam 2011 seçimlerini de kazandı. Adam 2014’ü de kazandı. Adam 2015’de iki seçim kazandı. Adam 2016 referandumunu da kazandı. Adam 2018’de Muharrem İnce tarafından ilk kez sallandı. Adam kazandı değil, sallandı. 20 seçim kaybetmişler ‘Adam kazandı’ lafını bana bıraktırıyorlar. Hadi oradan. Adamı kazandırdınız, ilk kez ben salladım.”

“Seçim kampanyası döneminde hizmet almışlardır, muhasebeyi tutacak halim yok”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde Merdan Yanardağ’dan hizmet aldınız mı” sorusuna ise İnce, “Ben o işleri bilecek durumda değilim ama aldılar tabii ki. Genel merkez de aldı, bizim ekip de aldı. O zaman parayı veriyorlardı canlı yayınlıyorlardı. Şimdi para verilmediği için haberlere de çıkamıyoruz. Almışlardır yani, benim gidip muhasebeyi tutacak halim yok” yanıtını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.