Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (19 Ağustos 2022): Altılı masa pazar günü toplanıyor, muhalefet sahada

Editör: Sahra Atila

Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları arasında 12 Şubat’ta başlayan görüşmelerin ilk turu 21 Ağustos’ta Saadet Partisi Genel Merkezi’nde tamamlanacak. Güne Bakış’ta bu akşam eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay altılı masanın gündemini ve muhalefetin cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklaması gerektiğini değerlendirdi. 

Muhalefet parti liderleri bugün de sahadaydı. Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu Tekirdağ’da, İYİ Parti lideri Meral Akşener ise İstanbul’daydı. Akşener önce Küçükçekmece, Güngören ve Zeytinburnu’ndaki esnaf ziyaret etti daha sonra da Tozkoparan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesini protesto eden vatandaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası açılış törenine katıldı. DİSK Genel-İş Sendikası üyeleri, belediye yönetimini protesto etmek için Kılıçdaroğlu’nun açılışını yapacağı binanın önünde toplandı. Bu sırada CHP’li bir vatandaş protestocu işçilerin saldırısına uğradı. Güne Bakış’ın diğer konukları olan Medyascope muhabirleri Ali Deniz Çakır ve İbrahim Yayan, liderlerin ziyaretlerinden öne çıkanları aktardı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.