Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seçim yatırımı mı, sıcak para arayışı mı: İsrail ile normalleşme kararı Erdoğan’a ne kazandırır?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve İsrail’in karşılıklı büyükelçi atama kararı aldığını duyurdu. Böylece Türkiye ve İsrail, dört yıl aradan sonra karşılıklı büyükelçi atama kararı aldıklarını açıkladı. YNews isimli sitede yayımlanan makalede, büyükelçilerin İsrail’de 1 Kasım’da düzenlenecek genel seçimlerden önce belli olacağı ve İsrail tarafında Irit Lillian isminin ön plana çıktığı belirtildi. Peki Türkiye’den kim atanacak? Bir kariyer diplomatı mı olmalı, yoksa siyasi biri mi? Bu karar İsrail’de nasıl yankılandı? Türkiye’nin İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesinin altında yatan sebepler neler? Kudüs Güvenlik ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (JISS) ve Tel Aviv Üniversitesi Moşe Dayan Araştırma Merkezi’nde görevli Dr. Hay Eytan Cohen Yanarocak yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.